| | | |

БСП го измисли: ГЕРБ и ПП-ДБ са в колаборация с президента

„Оценяват се усилията за нужното законодателство, което трябва да се приеме. Още повече, че сближаването между ГЕРБ и ПП дава възможност в следващите три месеца ние тук да работим. Само че големият въпрос е през тези три месеца кой ще управлява страната?“

Този въпрос зададе от парламентарната трибуна Драгомир Стойнев, депутат от БСП, по време на избора на председател на НС.

Според социалиста, ако от понеделник президентът започне да връчва мандатите, народните представители за три месеца не могат да си свършат работата.

„Може би пък имате договорка с президента той да бъде част от тази завера?“, предположи Стойнев и отново попита кое ще бъде правителството през тези три месеца.

„Или ние ще приемем един бюджет, който ще се изпълнява от служебното правителство и то може да си харчи парите както си пожелае – например да подготви местните избори“, коментира още той.

Според Стойнев, за да има стабилност, политическата логика е първите две сили да направят правителство и призова ГЕРБ и ПП-ДБ ясно да заявят, ако имат такава договорка.

„В противен случай просто създавате пореден хаос в държавата и това е прах в очите на избирателите, на медиите, на хората, на анализаторите, на икономическите субекти“, уточни той.

От парламентарната трибуна народният представител от БСП Георги Свиленски се обърна към Асен Василев:

„Няма как да обясните тази коалиция – нито на вашите народни представители, нито на вашите избиратели, нито на българските граждани.

Защото колкото и да се опитвате да заобикаляте Конституцията, не може да заобиколите Народното събрание. Не може да заобиколите духа в тази зала“, категоричен е той.

„Разбрахме, че сте в колаборация с президента, който три месеца ще трябва да управлява, докато изпълнявате законодателната програма.

Президентът обаче трябва да си отреже и двете ръце. Защото първо се отрече от ГЕРБ, когато излезе с юмрука на площада 2020 г.

След това се отрече и от вас, когато каза, че е сгрешил, когато ви е създал. Помните ли това нещо? Нарече ви шарлатани“, припомни още Свиленски.

Социалистът направи обобщение на ситуацията, вследствие на днешното пленарно решение за председател на Народното събрание:

„Парламент с двама представители без ръце и парламент без ръце. И искате да управлявате държавата по този начин?, попита той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts