| | | |

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ си казаха “да” и за бюджет 2023 ВИДЕО

Експерти във финансовата сфера от коалициите ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се събраха на среща в парламента. Те обсъждат параметрите на държавния бюджет, който трябва да бъде внесен за гласуване в пленарна зала до края на април

Разбирателство какви да са основните параметри на новия бюджет постигнаха двете коалиции ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ при преговори днес.

Деница Сачева от ГЕРБ определи разговора като конструктивен.

„Радвам се, че успяхме да излезем извън режима на обичайните публични наддавания и стигнахме до няколко общи виждания. На първо място – финансирана, благоразумна финансова политика да не се лишаваме от разходи за развитие”, каза тя.

Без вдигане на данъците и със запазване на досегашната социална политика, касаеща и парите за младите семейства, и облекченията при налозите, и парите за пенсионерите, декларираха и Асен Василев, и Томислав Дончев.

Като обясниха, че ще се стараят да не се излиза от 3-процентния дефицит, за да се спазват критериите за бъдещото членство в Еврозоната, двамата бюджетари заявиха, че ще се работи върху проектобюджета на служебния Министерски съвет.

По-рано Асен Василев предупреди, че ако не иска да хвърли страната в безпрецедентна криза, би трябвало президентът Румен Радев чрез своя състав на кабинет вече да го готви и да го внесе в НС в най-скоро време.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts