| | | |

Журналист: ПП-ДБ нямат полезен ход, Бойко Борисов ги вкара в капан

Бойко Борисов вкара ПП-ДБ в капан.

Това каза в предаването “България, Европа и светът на фокус” на Радио “Фокус” журналистът Стефан Ташев.

снимка Архив

Според него електоралните щети за “Продължаваме промяната“ – “Демократична България“ ще са големи.

“Те нямат полезен ход.

От една страна, лесният вариант е да кажат: няма да преговаряме с вас, ние сме за нови избори, каквато беше заявката веднага след изборите на Кирил Петков и Асен Василев. Това проваляне на парламента няма да им помогне, напротив – ще им нанесе много по-тежки щети.

Това е единият вариант и отиваме на нови избори, които няма да доведат до нищо кой знае какво по-различно, освен да се вдигне още малко електоратът на “Възраждане“.

От друга страна, разговори, преговори и евентуално участие в коалиция също нанасят много тежки щети на тези хора.

Пак казвам защо – защото те живеят от анти-ГЕРБ риториката вече три години и с това се хранят политически”, обясни журналистът.

“Това противоборство докара държавата пред колапс. Доста политолози започнаха да твърдят – и аз съм съгласен с тяхното мнение, че сме на прага на края на парламентаризма и на парламентарната демокрация в България, каквото я имаме от 1989 г. насам.

Какво визирам?

Има доста хипотези и внушения в полза на президентската република. Правят се сондажи и опити да ни се втълпи, че партиите са изчерпани.

И ако така продължава, с този темп, парламентаризмът да не може да произведе нещо – визирам работещ парламент, работещи институции, тази заявка ще става все по-видима”, коментира Ташев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts