| | | |

Политиците не трябва да се вслушват в своите „фенове“, а да дават решения на своите избиратели. Имаме нужда от правителство, но не….

Нагледахме се на толкова много пропаганда, манипулации, фалшиви ходове, биткаджийство. Сами политиците си произведоха минно поле, накъдето и да тръгнат ще настъпят мина. Това е много страшно

“България има нужда от правителство, но не на Радев, и от работещ парламент”.

Това заяви президентът Росен Плевнелиев в ефира на Би Ти Ви.

Той заяви, че не е изненадан, че Бойко Борисов е депутат.

„Подходът беше грешен. Няма как резултатите да са добри. Днешните политици не трябва да се вслушват в своите „фенове“, а да дават решения на своите избиратели.

Незаконният арест на Борисов можеше да не се случи, ако бяхме дали ред на правилния подход – демократичният. Това беше чист, див популизъм, дано се отървем от това“, категоричен е той.

„Истински съжалявам, но предупреждавах, че голямата битка е между демократи и популисти. Днес може би е последният ни шанс да се измъкнем.

Крайно време е политиците да се събудят, да се сетят, че президентът Желев ни учеше как демокрацията се лекува с повече демокрация“, допълни той.

„Ако преди 6 месеца послушаха мен и господин Паси като контактьори… Сега сме сами, без бюджет.

Всичко може да се поправи, ако тръгнем отново по правилния път – Шенген, Еврозона, което значи работещо правителство и парламент“, каза още Плевнелиев.

“Това е осъзнато действие, което казва на хората “готов съм на всичко, дори и да изляза от зоната си на комфорт, за да има решение”, каза той относно договорката на ГЕРБ-СДС и “Продължаваме промяната” – “Демократична България” председателят на Народното събрание да се върти на ротационен принцип.

Според него хората са се нагледали на пропаганда и измислено биткаджийство, а политиците изглеждат все едно са в минно поле – където и да стъпят, все ще е грешно.

“Ако референдумът на Възраждане успее, младите българи напускат България моментално”, предупреди той за първата от мините.

И изброи още:

-да не се направи правителство,

-да не се състои правосъдната реформа, която би могла да се случи и по-рано, ако не е имало партиен инат,

-неприемане на законите по плана за възстановяване,

-Румъния да влезе в Шенген без нас.

Относно референдума за отлагане на еврото той предупреди и че може да “счупи държавата”.

“Ако няма правителство, ще бъдем свидетели на колективното самоубийство на всички проевропейски партии”, смята той.

Най-силно, логично и честно към българските избиратели би било да се състави правителство с първия мандат на ГЕРБ-СДС, смята Плевнелиев. И подчерта, че няма нужда то да е коалиционно, но пък че избирателите им са се доказали като най-гъвкавите.

Опитат ли ПП-ДБ да съставят правителство, то не трябва да е с ярки политически фигури, защото хората на Бойко Борисов нямало как да ги подкрепят.

Подходът на политиците е бил грешен, коментира още той, и призова политиците да се върнат към демократичния подход.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts