| | | | |

Симов даде име на новата коалиция в НС: “Джентълмени копелета”

Днес ПП/ДБ са жертва на собствените си политически интриги само от преди няколко месеца, когато изляха тонове моралистична словесност и политически плюнки срещу БСП заради Вежди Рашидов.

Днес се чудят как да излязат от тези плаващи пясъци.

Това заяви бившият депутат от БСП Александър Симов след края на първото заседание на парламента, в което след едноседмични родилни мъки Росен Желязков бе избран за председател на НС с подкрепата на депутатите от ГЕРБ, ПП-ДБ и ИТН.

снимка Архив

Ето какво написа Симов във Фейсбук:

Много обичам една фентъзи поредица на Скот Линч “Джентълмените копелета” (тъпото янки написа бързо и ярко първите три части, а вече от години се бави с четвъртата, и феновете като мен вече рухнаха морално и психически).

Джентълмените копелета.

Това е яко заглавие за новата парламентарна коалиция. Приемам и определението на Корнелия Нинова – Коалицията на джентълмените с по една ръка (защото представители и на двете щяха да си режат ръцете, ако подкрепят Големият Враг).

Истината е, че днес ПП/ДБ са жертва на собствените си политически интриги само от преди няколко месеца.

Тогава, когато БСП подкрепи Вежди Рашидов като най-възрастен депутат, а не като представител на ГЕРБ, те изляха тонове моралистична словесност и политически плюнки.

А днес на прага на коалицията вече се чудят как да излязат от тези плаващи пясъци. Истината е, че коалицията е готова.

Защото кой парламент приема законодателна програма без управленско мнозинство, което да стои зад нея и да гарантира нейното приемане? След като има политическо съгласие по тези закони, значи има съгласие и за управление.

И заради това със садистично удоволствие ще наблюдавам как тези, които превърнаха моралният крясък и фейсбук-статуса с удивителни в основен инструмент, днес ще се гърчат, когато за пореден път предават своите избиратели.

Трик след трик.

Джентълмени, сър.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts