| | | |

Свиреп скандал между Божанков и Свиленски взриви НС: Добре, че изквича сега да те видя къде си

Бившият депутат от БСП и настоящ от групата на “Промяната” и Демократична България Явор Божанков “взриви” ексколегите си социалисти, като разкри, че в рамките на предишния състав на 48-ото НС

Соцшефката Корнелия Нинова е гласяла коалицията с ГЕРБ под мандата на лидера на “Български възход” Стефан Янев, в случай, че той би бил връчен именно на “Възхода” от президента Румен Радев.

Не започва добре разговора от страна на БСП. Аз държа на това, че няма са гласувам за кабинет на ГЕРБ.

Ние предлагаме дневен ред за България- съдебна реформа, Шенген.

“Не знам дали събрахте милионите подписи за референдума за джендъра. Но вие, г-жо Нинова, притежавате, вече е ясно, 50 нюанса на морала”, озъби се Божанков срещу нея.

И конкретно обвини БСП, че е издействала първото място на ГЕРБ на изборите на 2 април поради връщането на хартиените бюлетини след съвместната работа с червените по поправката на Изборния кодекс именно за тях.

Ултралоялните ниновисти Георги Свиленски и Иван Ченчев обаче скочиха в защита на политиката на Нинова и “Позитано” 20. Пръв не издържа баджанакът на Радев, който скочи на Божанков със следното предупреждение:

“Ти нямаш един нюанс на морал. Човек, който е изключен ПГ, трябва да напусне парламента. Ето това е морал.

А ти, само и само да вземеш още една заплатка, остана още месец в него.

Божанков, когато си бил част от ръководството на ПГ, трябва да си знаел, че никога в него не е обсъждан третият мандат да е при Янев, защото той просто винаги е бил в БСП.

Добре, че изквича сега да те чуя къде си.

А сега, че те е срам, че седиш в друга ПГ, те разбирам напълно, защото те познавам много добре. Моят съвет към теб е – идвай по-рядко до трибуната, ще си по-полезен”.

Ченчев пък продължи да “сипва” на бившия си колега, като нарече Божанков “този индивид”. “В миналия парламент камерите на БНТ ме хванаха как говоря с него. Тогава говорехме като мъже и го призовах да се държи като мъж.

Разбрах, че казармата е много важно нещо – ако този човек беше минал през нея, нямаше да се стигне дотук”, отсече бившият футболен пиар.

Накрая да спре порива на горнооряховеца срещу червените се включи и доайенът на НС Вежди Рашидов с напомняне, че ако не е била Корнелия Нинова, нямало изобщо да го има предишното 48-о НС.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts