| | | | |

Иван Гешев: Заплашват ме олигарси и мутри. Радостин Василев да се нареди на опашка

Заплашват ме олигарси, мутри, журналисти, Радостин Василев да се нареди на опашка. Много е дълга опашката от фен клубове.

Това коментира от Бургас главният прокурор Иван Гешев във връзка с предложението имунитетът на депутата от „Продължаваме Промяната – Демократична България” Радостин Василев да бъде свален.

Той отговори и на обвиненията на Василев, според когото атаката срещу него е заради механизма за разследването на главния прокурор:

„Това е доста тъжно. Показва липса за усещане на държавност да решаваш личните си проблеми с атаки срещу институциите. Това показва какво е нивото на хората, които би трябвало да водят държавата”.

Припомняме, че Софийската градска прокуратура предложи на обвинител номер 1 да внесе мотивирано искане до Народното събрание, което да разреши депутатът да бъде привлечен към наказателна отговорност.

Причината – скандалът при разцепването на групата на „Има такъв народ” миналата година, когато депутати на Слави Трифонов се оплакаха, че им е оказван натиск да напуснат групата на партията и да подкрепят „Продължаваме Промяната”

Цветан Василев е обявен за международно издирване въз основа на европейска заповед.

“Изготвена е нова европейска заповед за арест въз основа на нея Цветан Василев е обявен за международно издирване по различни от КТБ разследвания”, каза Гешев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts