| | | |

НА ЖИВО Бойко Борисов пристигна при президента за консултациите, ето какво си казаха

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, Десислава Атанасова и Томислав Дончев пристигнаха на “Дондуков” 2.

ГЕРБ-СДС са първата парламентарна група, с която президентът Румен Радев започна консултациите за съставяне на правителство.

В началото президентът поздрави формацията за постигнатата изборна победа. Той подчерта, че българският народ ги е натоварил с отговорността да съставят правителство.

снимка Кадър

“Поздравявам ви с постигнатия изборен резултат. Българските избиратели възложиха на вас голямата отговорност за съставяне на правителство. И то правителство, съставено възможно най-бързо, с възможно най-широка парламентарна подкрепа в условията на война и на криза.

Като водеща политическа формация имате важната роля за решаването на неотложната задача – приемането на важни закони за Плана за възстановяване и устойчивост. Пожелавам ви въображения и успех”

„Имате водеща роля за решаването на неотложни задачи, като ПВУ, приемането в еврозоната и Шенген, законът за държавния бюджет“, посочи той. Радев отчете, че те са притиснати от времето и изрази опасенията си, че ако не се състави правителство, какво ще правим с бюджета.

Имате ли резервни планове, ако се състави или не се състави правителство какво ще стане по отношение на бюджета, колко време е необходимо за приемане на най-важните закони, попита още държавният глава.

„Българският народ ни казва, че нито една партия не може да се справи сама. Сякаш думите са червена линия във времето. Ние прилагаме много търпение, защото най-стабилното могат да предложат първите две сили“, каза лидерът на ГЕРБ.

„Винаги може да се намери друг план, но той няма да е стабилен. Ще търсим възможност да се внесе бюджета. Няма да позволим държавата да влезе през юни във финансов колапс. Има шанс да направим нещо стабилно с ваша помощ“, обърна се той към държавния глава.

снимка Кадър

Similar Posts