| | | |

Политолози посякоха Радостин Василев за тази изцепка

Най-големите поборници за правосъдие и за изчистване на съдебната система трябва да са готови да изчистят името си. Лошо впечатление прави, когато всяко едно обвинение се разчита като политическа атака.

Това каза пред Nova News политологът Цветанка Андреева по повод искането на депутатския имунитет на Радостин Василев от „Продължаваме промяната“-„Демократична България“.

„Започвам да си мисля, че ако някой иска да бутне персонално главния прокурор – това дали обслужва обществения интерес или олигарсите в България търсят някакъв реванша за съдебната реформа? Слаб прокурор не е в защита на обществения интерес“, заяви тя.

„Силно се надявам този казус да излезе от нивото на внушения и да влезе в някаква конкретика“, каза от своя страна политологът Христо Панчугов.

„Иначе е трогателно, че Радостин Василев е решил, че той е най-големият поборник за реформа в съдебната система.

Надявам се това да бъде изпълнено със съдържание. Две години и половина не сме я довели до никъде в това отношение“, изтъкна той.

„Радостин Василев би направил услуга на всички, ако спре да говори за лична атака срещу него и започне да говори за съдебна реформа“, каза Панчугов.

По отношение на консултациите за съставяне на правителство и бързането от страна на президента Андреева коментира:

„Радев може да има план, но този план се осъществява от парламента. Тук основната отговорност е на парламентаристите. Президентът Радев е доказал, че винаги вплита собствена стратегия в тази процедура“.

„Следва нов удар, който трябва да започнем да понасяме от днес, че няма да могат да сформират правителство“, допълни тя.

По думите ѝ, пред ПП-ДБ стои голям проблем, тъй като:

„Единственият партньор, който се очертава за тях, това е ГЕРБ. Никой друг не се е афишира като техен партньор. Така че те искат ли да управляват тази държава и как искат да управляват?“.

„Ако планът е да загубим времето на българските граждани, по-добре да се извървява тази процедура и да отидем на избори“, посочи Христо Панчугов.

“И ПП и ГЕРБ трябва вече да говорят за изработване на нов общ модел, в който има равнопоставено партньорство. А не непрекъснато да се говори за разграждане на някакъв модел.

Това води до обезсилване на институциите”, изтъкна Андреева и добави, че в противен случай тези партии ще отпаднат от играта

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts