| | | |

Руди Гела изписка: Чувам, че Гешев ще ми иска имунитета! Ще му се търси отговорност

Тези, които ни опаковат към ГЕРБ, ще бъдат разочаровани. Границата ни е, че имаме взети решения – няма да подкрепим правителство с мандата или участие на ГЕРБ, каза депутатът от ПП-ДБ

Независимо от договорката между „Продължаваме промяната-Демократична България” и ГЕРБ-СДС за избор на Росен Желязков за председател на парламента, Радостин Василев не подкрепи предложението в Народното събрание.

Бях в залата и не гласувах за Росен Желязков за избора му като председател на парламента. Не е толкова важно, че не гласувах за Росен Желязков, щом стигат гласовете за председателя. Аз така прецених, така постъпих.

Моето лично мнение е, че в ГЕРБ има по-достойни от него, например Десислава Атанасова, тя е най-подготвена и би била един добър председател.

Това заяви в “Здравей, България” по Нова телевизия депутатът Радостин Василев от ПП-ДБ.

Василев обясни, че не е гласувал и за зам.-председателите на НС заради Росица Кирова от ГЕРБ.

Тези, които ни опаковат към ГЕРБ, накрая ще бъдат разочаровани. Не е коментирана лидерска среща – че ще има – ще има, но кога и кой ще участва не е коментирано, каза още Василев.

Границата ни е, че имаме взети решения – няма да подкрепим правителство на ГЕРБ или правителство с участието на ГЕРБ. И това не е променено. Идеята е, че няма да направим прегръдка с ГЕРБ. Отговорността за съставяне на правителство си е тяхна, допълни депутатът от ПП-ДБ.

Той допълни, че многократно обяснявали, че пред коалицията, от която е избран, стои само правителство на малцинството.

Това сме обещали на избирателите ни и няма да ги разочароваме. Идеята ни е да представим такова правителство.

ГЕРБ искат бюджетът да се предложи от редовно правителство, ние – от служебното. Ще търсим подкрепа от всички парламентарни групи. Имаме план кои хора за какви позиции могат да бъдат използвани.

Идва време, в което ще се търси отговорност на Иван Гешев.

Чувам, че щял да ми иска имунитета

„Ние от ПП от падането на правителството сме подложени на репресии от прокуратурата. Да плаши господин Гешев някой друг. Ще му се търси отговорност”, предупреди той

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts