| | | |

Сестрата на Румен Радев с рекордно висока пенсия (Снимки)

Сестрата на президента Румен Радев е навършила необходимата пенсионна възраст и ѝ предстои да подаде документите си за пенсиониране. Лозана е на 62 години и макар да страни от публични изяви, за нея се знае, че работи в администрацията на столичното летище.

снимка Архив

Любопитното обаче е, че пенсията на каката на Радев ще бъде вероятно в максимален размер и ще хване тавана, тъй като, преди да стане чиновник, дълги години тя е била стюардеса, пише Retro.bg

Тази професия е част от списъка с длъжности, които се водят първа категория труд заедно с пилоти, парашутисти, миньори, водолази, работници в атомни централи, полицаи и др.

По правило практикувалите тези професии получават и най-високи пенсии, надхвърлящи 1000 лева и достигащи тавана, който в момента възлиза на 3400 лева.

Сумата със сигурност ще подсигури охолен и спокоен живот на Лозана, която и в момента се радва на висок стандарт.

Каката на Радев от десетилетия живее в София заедно със съпруга си Игор. Двамата имат една дъщеря София, която е връстничка на щерката на Радев – Дарина. Двете братовчедки са изключително близки, въпреки че Дарина е студентка в НАТФИЗ, а племенницата на президента учи в Дортмунд, Германия.

Очевидно родителите ѝ не изпитват никакви затруднения да покриват таксите и разходите ѝ за обучение в чужбина, а от социалните ѝ мрежи е видно, че заедно с приятеля ѝ често пътуват по света, включително до отдалечени и екзотични дестинации.

София влезе в публичното пространство наскоро, след като в социалните си мрежи публикува клипове от купони в правителствената резиденция „Бояна“, които през миналото лято заедно с братовчедка ѝ Дарина и компания са провеждали там.

Скандалните видеа, които „Ретро“ и ПИК първи пуснаха, показаха как двете девойки и приятелите им гуляят край басейна на държавната резиденция с чалга музика, наргилета и забавления до тъмни доби.

От тях стана ясно, че София често гостува в дома на вуйчо си Румен Радев, когато е в България.

Цялата рода на президента посреща там и някои семейни празници. Държавният глава е изключително близък с кака си, с която често е засичан и на вечери в закътани ресторанти в квартал „Бояна“.

В едно от малкото си интервюта майка им Станка, която продължава да живее в родното им село Славяново и след като почина съпругът ѝ Георги, е казвала, че са сплотени от деца.

Небето и самолетите ги привличали от съвсем ранна възраст. Докато за пилотската кариера на Радев се знаят и най-малките подробности, мнозина не подозират, че сестра му е била стюардеса.

снимка Архив

След като завършва средното си образование в Хасково, тя първа пристига в София, за да учи психология и педагогика, а после и философия в Софийския университет.

След дипломирането си започва работа на борда на самолетите, подтикната и от брат си, и от своя съпруг Игор. Той е от руски произход, а негов баща и свекър на Лозана е въздушният ас в съветската армия и герой от Втората световна война Василий Странджев.

Лозана „се приземява“ през 2007 г., когато спира да лети като стюардеса и получава назначение в администрацията на столичното летище, където продължава да получава солидно възнаграждение.

Каката на президента не си позволявала да се меси прекомерно в житейските му избори, но била негов пръв съветник. Такива били отношенията между тях и в детството им, когато по-малкият Румен гледал на сестра си като на еталон за успех.

Повлиян от отличните ѝ оценки и хвалбите, които майка им и баща им не пестели, бъдещият летец кандидатствал в езиковата гимназия в Хасково, където Лозана учела.

В Немската изкарал само година, защото кака му го насочила към математиката, с която впоследствие пробил във военновъздушното училище.

Неведнъж той е споделял, че кариерата си дължал отчасти и на нея.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимки Архив

Similar Posts