| | | |

Терзанията на Танас: За мен появата на Борисов в парламента е изключително дразнещо, не му вярвам

Една цяла пропагандна машина се занимава с това да „пере“ Бойко Борисов. На Борисов му трябва пералня и най-добрата пералня за него е нашата коалиция.

Не чуваме от ГЕРБ какви намерения имат, освен воплите на Борисов да се прегърнат с нас.

Атанасов разкритикува и президента Румен Радев, че бърза с процеса на консултации и връчване на мандати. С каква бързина г-н президентът… не е изчакал и избора на председател и веднага свиква консултации, недоволства Атанасов.

Научих от телевизията за консултациите при президента. Аз обаче не мога да отида. Днес следобед имаме много важен форум на партията. Николай Денков, Кирил Петков, Асен Всилев, Христо Иванов ще бъдат основното ядро на консултациите при президента.

Това каза съпредседателят на парламентарната група на ПП-ДБ Атанас Атанасов по Би Ти Ви.

Той коментира и за срещата на ПП-ДБ с ГЕРБ-СДС.

“Поканиха ни колегите ни от ГЕРБ-СДС да обсъдим законодателната промяна. Ние сме отговорни хора и трябва да намерим начин да работим заедно.

Не знам колко пъти трябва да заявим, че единствената тема, която се обсъжда, бе законодателната програма. Въпросът е да бъдат внесени и да бъдат приети”, каза Атанасов.

Според него дори и не става дума за примирие с ГЕРБ, а за законодателен нормален процес. Затова срещата е била да се уточнят заложените в програмите на двете политически сили теми.

Коалицията следи и се опитва да изпълнява обещанията си, увери Атанасов, който не вижда възможност първата политическа сила да реализира отговорността си

Той е на мнение, че ГЕРБ няма да опитат да съставят правителство и коалицията ПП-ДБ започват да се готвят за втория мандат и как ще постъпят.

ПП-ДБ ще предложат лично тяхно си правителство, което обаче Атанас Атанасов не уточни какво ще е – експертно или правителство на малцинството.

Единствената политическа сила в парламента, която се отнася сериозно с проблема за съставяне на правителство, е коалицията ПП-ДБ, категоричен бе Атанасов. Коалицията няма да подкрепи правителство, кадрувано от Бойко Борисов.

“На ход е Бойко Борисов, на ход е ГЕРБ”, добави Атанасов.

“За хора като мен, това, че Борисов се появява в парламента, е изключително дразнещо, но не бива да слагаме каруцата пред коня.

Не съм в парламента, за да демонстрирам моите лични терзания. Ние сме обещали на нашите избиратели, че ще работим, за да има устойчива власт”, каза Атанасов.

Той повтори многократно, че партията му се отнася сериозно към институцията и затова е предложила изход от парламентарната криза.

“Подкрепихме избора на Росен Желязков, като потвърдиха от ГЕРБ, че ще се спази смяната на ротационен принцип”, каза той.

„Нещо са много изнервени колегите от ДПС. Нищо не искаме да подменяме“, коментира Атанасов в отговор на критиките от лидера на Движението Мустафа Карадайъ, че ГЕРБ плюс ПП-ДБ е равно на подмяна.

Той се аргументира защо ПП-ДБ държат да получат председателското място на правната комисия.

Да не се случи едни законопроекти да бъдат одобрени, а между първо и второ четене да придобият съвсем друг вид, изрази опасенията си юристът от ДБ. Той заяви, че още няма номинация и председателят на правната комисия можело да бъде, както от ПП, така и от ДБ.

Според него има два варианта за хоризонт на този парламент – “до лятото и след това избори, а другият е редовно правителство с много по-дълъг хоризонт на работа”.

Той заяви, че има опити за дискредитиране на парламентарната република.

„Работи се координирано от президентството за дискредитиране на парламентарната република и да се търси друга форма на управление.

А политическата дестабилизация и политическата криза в България, която продължава вече две години, външно политически обслужва Русия“, добави Атанасов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts