| | | |

“Възраждане” на срещата с Радев: Готови сме да управляваме ВИДЕО

Президентът Радев продължава консултациите за кабинет с “Възраждане“. На “Дондуков” 2 пристигнаха Костадин Костадинов, Петър Петров, Цончо Ганев и Николай Дренчев.

“Искам да ви поздравя с високия изборен резултат. Видно е, че с всеки избори, вашата парламентарна тежест расте, но расте и вашата отговорност. Този парламент има да наваксва много от несвършеното от предишните Народни събрания“, започна Радев.

Той отбеляза, че от “Възраждане“ са заявили, че ще бъдат опозиция, а очакванията му от този парламент, били да се приеме бюджет.

Радев попита Костадинов как вижда като времева рамка работата на този парламент, обвързана с раздаването на мандатите.

“Добре заварили отново, г-н президент. Ние никога не сме заявявали, че ще бъдем опозиция. Напротив, ние сме готови да управляваме!”, започна Костадинов.

“На първо място трябва да се говори за бюджета, безпрецедентна ситуация в новата история на България!“, отбеляза Костадинов. “Ние сме категорични в своите законодателни намерения“, заяви той.

В предишното НС постигнахме мнозинство за законопроекта за контрол на главния прокурор. Важно е в никакъв случай да не се подменя волята на българския избирател

“Все по-сериозни стават призивите подобен референдум да не се състои, в понеделник или вторник ще приключи проверката в Народното събрание и в първата деседневка на май да стане ясно, че има събрани 400 000 легитимни подписа“, върна се на темата с еврото Костадинов.

Той нарече опит за скрит държавен преврат опитите да се въведе еврото у нас.

Костадин Костадинов отправи своите адмирации към служебния кабинет за решението да спре безмитния вноса на украински стоки.

Изрази обаче съжаление, че кабинетът не е предприел никакви стъпки към предоговаряне Плана за възстановяване в частта с българската енергетика

снимка Кадър

Similar Posts