| | | | |

НАП продава къщата на Милко Калайджиев. Той: Не ми пука!

Това става ясно от съобщение на Националната агенция по приходите (НАП).

Внушителната постройка се намира в свиленградското село Мезек, като търгът е с тайно наддаване и е насрочен за 15 май тази година.

Първоначалната цена е 600 000 лева, а размерът на депозита за участие е 120 хиляди лева, внасят яснота от агенцията.

“Къща за гости за алтернативен селски туризъм, с площ 340,93 кв. м, състояща се от два надземни етажа и полусутерен, както и заедно с всички останали постройки, включително жилищна сграда с площ 20 кв. м.

Имотът има изграден водопровод, канализация, електрификация.

Разполага с 5 комфортно и модерно обзаведени стаи. В стаите има климатик и централно отопление, WI-FI, интернет, цифрова телевизия и LED телевизор. Всяка стая разполага със собствен санитарен възел с душ кабина. Сградата е в отлично състояние”, се казва в съобщението на данъчните.

“С НАП водим дела от 3 години. Делата си вървят, ние ги съдим, след това те ни съдят и така. 284 къщи се въртим в този кръговрат. Няма нищо трагично и дори да ми вземат къщата.

Не ме интересува и грам”, коментира пред “България Днес” фолклегендата Милко Калайджиев.

В края на 2019 г. беше обявено, че къщи за гости у нас ще трябва да върнат общо 46,4 млн. лв. като резултат от проверката на Държавен фонд “Земеделие” на всички обекти, които са направени с европари по Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 година.

Тогава беше обявено, че Калайджиев трябва да върне около 304 хиляди лева.

Певецът неведнъж е обявявал пред медии, че е изряден, декларирал е всичко и е съвестен данъкоплатец, а къщата се използва по предназначение.

Източник: България днес

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts