| | | |

Радев втвърди тона: Да не ме обвинят пак, че управлявам еднолично

Очакваме парламентът да произвежда закони, а не скандали. Нашите народни избраници трябва да осъзнават много ясно, че времевият прозорец, който имат за работа, може да се затвори много бързо, ако не се състави правителство.

Това каза пред журналисти президентът Румен Радев преди откриването на информационния ден „Държавата в подкрепа на спорта – нови възможности“ в зала „Джон Атанасов“ в София Тех Парк.

Този начин на работа, който виждаме в момента, обрича на риск и бюджета, и законите по ПВУ, и членството ни в Шенген, заяви държавният глава.

Той отбеляза, че очаква диалог, конструктивност и готовност за компромис между партиите.

Очаквам партиите да продължават диалога в дух на конструктивност. Тяхна отговорност е да търсят решения, решенията са пряко обвързани с работата на парламента, каза Радев.

По думите му решенията, освен че трябва да извадят България от кризата, трябва да бъдат устойчиви, основани на ясни, споделени цели, приоритети и принципи.

Попитан колко време дава на партиите, за да съставят кабинет, Радев заяви, че зависи от партиите. Конституцията не поставя срокове, но не може да се разтяга до безкрай, добави той.

“После пак ще има приказки: “Ама той иска да управлява еднолично”, допълни той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts