| | | |

Тошко зъл: Кирил и Асен не трябва да припарват до властта, доведоха страната до финансов колапс

„Законът за референдумите е направен така, че да не могат да се случат референдуми в България. Ако бяхме в Швейцария, 120 хил. подписа биха били достатъчни.

Не бих използвал думата провал“, с тези думи относно инициирания от ИТН референдум за промяна на държавното устройство и президентска република започна интервюто си Тошко Йорданов по БНТ.

„Тази тема е изключително актуална. Това, което се случва в парламента в последните две години, го доказва“, смята той.

Йорданов припомни какво се е случило с предишния референдум, иницииран от неговите съмишленици, но увери, че този път нещата ще са различни:

„Ние сме вътре и този път тази тема няма да изчезне“.

„Темата за президентска република е станала тема на обществото. Постоянният цирк в парламента ще убеди хората, които не са се подписали, че вероятно са сбъркали“, смята той.

По думите му, депутатите на ИТН ще направят всичко възможно да променят този „изключително скопен закон за референдумите“. „Поне ще стане ясно кои и защо се дърпат“, подчерта той.

Йорданов коментира и предложения от ИТН законопроект срещу домашното насилие:

„Едно от най-неприятните неща е, че се опитват да пробутат Истанбулската конвенция през закопа за домашното насилие. Нашият законопроект няма нищо общо с Истанбулската конвенция“.

Той коментира и драмите в парламента около избора на председател:

„ПП-ДБ са като едно дете, на което са му взели близалката и то иска да си я вземе обратно“.

“Те не спечелиха изборите и трябва да приемат факта. Както и ние приехме факта, че сме шеста политическа сила, след като бяхме първа”, заяви той.

„Ние с ГЕРБ разговори не сме водили. Нямаме абсолютно никаква представа какви идеи имат. Ние нямаме никакви контакти с тях. И с ПП нямаме никаква представа какво си представят те като управление“, заяви Йорданов.

„На тази сформираща се коалиция ние сме твърда опозиция“, категоричен беше той.

ИТН смятат, че има най-голям шанс за формиране на правителство с третия мандат.

„Практичният подход на президента е мандатът да отиде в ИТН, защото ние можем да говорим с всички“, обясни Йорданов.

“Какво се оказа – че това, което каза Слави Трифонов, че Асен Василев води отвратителна финансова политика и води страната към финансов колапс, се оказа вярно?”, подчерта той.

“Весела Чернева не трябва да припарва в Министерството на външните работи. Както Кирил и Асен не трябва да получават власт”, каза той относно спряганите имена за евентуален кабинет с мандата на ПП-ДБ.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts