| | | | |

ИЗВЪНРЕДНО! Втора бомба е намерена по пътя на главния прокурор към Турция

Намерено е и второ взривно устройство по пътя, по който е трябвало да мине главният прокурор, съобщи БНТ.

Бомбата е била поставено по маршрута, по който е трябвало да мине кортежът на главния прокурор на път към Турция. Впоследствие Иван Гешев се е отказал от това пътуване.

По обед в местността “Ярема” на пътя между Самоков и София бе взривена първата, която, по чудо, не уби и не рани минаващия кортеж на Иван Гешев, в който са пътували съпругата и двете му дъщери.

“Очевидно главният прокурор е бил мишена за някого, мишена за убиване, не за сплашване”, заяви заместникът му Борислав Сарафов, който беше категоричен, че не става въпрос за сплашване.

Досъдебното производство е за терористичен акт.

Заради бруталното покушение прокурори, следователи и съдебни служители излизат на протест пред съдебните палати в цялата страна заради атентата срещу главния прокурор.

Решението на магистратите е било взето спонтанно – като знак за непримиримост срещу невижданата по своята дързост и размери атака срещу правосъдието и националната сигурност, информира БНТ.

Те ще излязат на демонстрация от 11:00 часа във вторник, както в подкрепа на главния прокурор, а така също и за да покажат своята единност срещу опитите да бъдат сплашени, както мнозина от тях са разчели неуспешния атентат срещу Гешев.

Прокурорите са решени, че повече няма да търпят да са обект на непрестанни атаки от страна на политици, икономически кръгове и адвокатските среди.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts