| | | | |

Демерджиев хвърли бомба: Има заподозрени за атентата срещу Иван Гешев

Вече има заподозрени за опита за покушение срещу главния прокурор Иван Гешев

Това, което мога да кажа е, че имаме много насоки. Разследването тече. Подробности може да изнесе по темата прокуратурата.

Това заяви служебният вътрешен министър Иван Демерджиев след съвещанието при премиера Гълъб Донев, свикано след атентата срещу главния прокурор Иван Гешев.

В срещата участваха служебния вътрешен министър, министъра на правосъдието, заместник-главния прокурор, представители на всичките служби за сигурност в държавата, представители на всичките структури на МВР.

Темата на срещата бе взрива по отношение на автомобила на главния прокурор на България и мерките за сигурност, които следва да се вземат за подобряване нивото на сигурност на представителите на държавата, охранявани от НСО

“Очевидно е, че нивото на сигурност на автомобилите и техническите средства на НСО трябва да бъдат завишени, защото решаваща се е оказала бронировката на автомобила на главния прокурор.

Това е автомобила с най-добра защита, с който разполага НСО, именно тази защита е довело бомбата да не може да пробие бронята и да проникне в кокпита, където са били пътниците”, разкри още Демерджиев.

“Безспорно НСО трябва да бъде снабдена както с надеждни и модерни автомобили,

Подчертавам, че последният е от 2012 г, което е недопустимо, така и със съвременни технически средства, които да обезпечат сигурността на охраняваните лица”.

Това ще бъде направено чрез работна група с заповед на премиера. Тя ще има за задача да обедни цялата информация на службите за сигурност, за да се стигне до поръчителите уи извършителите на атентата, както и да се избегнат подобни действия в бъдеще”, каза още вътрешният министър.

Държавата ще направи всичко необходимо, за да разкрие извършителите на този акт, подчерта Демерджиев.

Имаме заподозрени, но не мога да изпадам в подробности, разкри той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts