| | | |

ГЕРБ и ИТН за първи път очи в очи. Тошко Йорданов се покая и обеща: Повече такава грешка няма да допуснем ВИДЕО

Започна срещата между ГЕРБ и ИТН. Думата в началото взе Десислава Атанасова:

“Това е първият разговор, който провеждаме с вас в 49-тото НС, а и преди това.

До този момент провеждахме серия от разговори с другите парламентарни групи, като основен акцент бяха съгласия по секторните политики от нашата управленска програма и визиите на останалите парламентарни групи за подкрепа на тази програма, както и различните идеи за консолидация.

Основните теми са Еврозона, Шенген, получаване и усвояване на средствата по плана за устойчивост, публичните финанси, сигурна и предвидима данъчна, финансова политика, както и всички наши идеи за развитие на секторните политики в една очаквана смислена управленска програма за бъдещо правителство.

Ние всички в рамките на тези 2 години се проваляхме в това да намираме консенсус и се радвам, че в 49-тото НС сме осъзнали отговорността си.

Колкото и различни позиции да имаме, трябва да ги отстояваме, но със съзнание, че нашите работодатели – българските гражданите искат държавнически подход.

За всички е ясно, че не може да си позволим поредни предсрочни избори”, завърши тя.

Въпреки различията помежду ни, от нас се изисква отговорност и решения. Не можем да си позволим предсрочни избори, защото това допълнително би дестабилизирало държавата.

Това би показало, че политическата класа се е изчерпала откъм идеи и възможности. Ако не намерим допирни точки, това би било изходът, добави шефът на ПГ на ГЕРБ.

Ние от ИТН още преди тези избори казахме, че ще подхождаме конструктивно и практично. Ние като ПГ ще подкрепим всяка добра идея, вместо да робуваме на идеологически щампи. Което предложение е добро,очаквайте подкрепа, обеща Тошко Йорданов.

Надявам се разговорът да е конструктивен, не идеологически обременен, избирателите са ни изпратили тук да вършим работа, не да се караме, заяви той.

„Надявам се експертите ни да проведат конструктивен разговор. Ако се получи мнозинство в този парламент, то трябва да има обща управленска програма, а не такава само на една от партиите”, смята Йорданов.

Йорданов обясни, че разговорите на ГЕРБ с ПП-ДБ отстрани са изглеждали безсмислени и странни. “Не зная какво съгласие сте постигнали”, вметна шефът на ПГ на ИТН.

И заяви в прав текст:

Ние сме дясно ориентирана партия. Ситуацията в страната е много сложна. Финансите са в окаяно състояние, вина за което е на Асен Василев. За това вина носим и ние, че не го спряхме на време. Повече такава грешка няма да допуснем”, заяви Тошко Йорданов.

Няма да подкрепим ПП повече, отсъди Йорданов.

Всички пазари показват, че сме в режим на безпомощност. Имаме рецепта, макар да не е универсална, заяви от своя страна Томислав Дончев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts