| | | |

Костадин Ангелов: ПП са като малко дете, очаквахме малко повече сериозност, зрялост в поведението….

Ако някой не иска в този парламент правителство, трябва ясно да каже това

Диалогът с ПП-ДБ не е изчерпан, но от ГЕРБ-СДС са очаквали повече сериозност и зрялост.

Това каза в сутрешния блок на БНТ Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС.

Днес започваме преговори с парламентарно-представените партии, защото не може да се състави математическо мнозинство,

Според него тяхната коалиция със СДС е направила много компромиси и отстъпки. Според него те се отнасят към младата политическа сила ПП като с малко дете.

“Колкото повече време минава, толкова повече нови качества се придобиват, но именно заради депутатите им и принципите, които ни сближават, търсим устойчиво мнозинство”, смята той.

Запитан склонни ли са на още компромиси, той обясни, че има граници и че не може да се правят с принципите и обещанията към избирателите.

“Няколко пъти вадихме България от кризите, голяма част от бизнеса не фалира – коментира Ангелов. – Но сега народът казва, че с 69 депутати няма как да управляваме, затова смятаме, че най-стабилното мнозинство ще е с втората политическа сила.”

“Очаквахме малко повече сериозност, зрялост в поведението, държавническо мислене, по-малко сърдене, по-малко емоции.

Очаквахме това, което говорехме по време на преговорите. В сектор “Здравеопазване” отидохме със списък от 13 точки и видяхме екселска таблица, в която нито една от тези точки не беше включена.

Няма и дума как ще бъдат достигнати нивата на заплатите в лечебните заведения, които обещаха от ПП. Това е една компилация от пожелания тази екселска таблица, която отразява по-скоро отразяването на сектора”, каза Ангелов.

Според него нищо от разговорите между двете коалиции го няма в тази таблица. Ангелов прочете части от управленската програма на ПП-ДБ:

“По отношение на проекта на Спешната помощ пише: “Ефективно осигурена медицинска помощ по въздуха за първи път на територията на цялата страна”.

Няма нито дума за проекта за Спешната помощ на земя, няма нито дума от къде ще се вземат и колко пари са нужни за площадките за кацането на хеликоптери. Проектът за Спешната помощ се проваля, ще трябват 80 млн. национално финансиране – нито дума за това.

За детската болница – “Обявяване на прозрачна обществена поръчка”. Щом е обществена поръчка, тя е прозрачна.

Нещо което звучи като нестандартно предложение “Български пощи да осигурят базови телемедицински услуги в 225 изброени…” Т.е. 225 пощи ще станат своеобразни медицински центрове.

От там се роди и вица на госпожа Сачева: “Какво работиш? Кардиолог в “Български пощи””.

Според Костадин Ангелов прозрачността на ПП трябва да се случва в студиа и хората трябва да видят каква е управленската програма, която се предлага.

Категоричен е, че управленската програма в сектор “Здравеопазване” не може да бъде два листа А3 екселска таблица, а трябва да бъде сериозен документ с отговорни институции и линеен график.

Ангелов все пак смята, че най-стабилното управление, което може да реши кризите, е между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

Каза, че диалогът не е спрян, но са изненадани от това, че ПП-ДБ са казали публично, че са готови с управленската програма без да говорят с тях и за обявили състава на кабинета, а не са ги информирали предварително за него.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts