| | | |

На инат: В кабинет с министри от ГЕРБ не можем да се включим

Искаме да изгладим различията по спорни въпроси, каза депутатът от ПП-ДБ

Кабинет на споделената отговорност би я размил, убеден е бившият парламентарен шеф

Продължаваме диалога с ГЕРБ-СДС, но остава в сила решението ни, че не можем да подкрепим мандат на ГЕРБ.

Това заяви Никола Минчев от ПП-ДБ по Би Ти Ви.

Кабинет от личности трябва да бъде синоним на политически кабинет. Експертите не са безлични. В такъв кабинет с министри от ГЕРБ не можем да се включим.

„Не виждам защо заради нашия инат да идем на нови избори. Ние даваме вариант, влизаме в разговори. Ние не можем да си отстъпим от обещанията пред избирателите”, категоричен е Минчев.

В началото изглеждаше, че вижданията ни съвпадат на 99%, искаме да изгладим различията по спорни въпроси, обясни той.

Според него кабинет на споделената отговорност би размил отговорността. Ако другите политически сили решат да подкрепят такъв кабинет, той би се реализирал, каза още Минчев.

На въпрос защо ротационният принцип не се прехвърли и към кабинета, както това стана с председателството на НС, Минчев отговори, че са го предложили, за да се отпуши работата на НС, заяви Минчев.

„Не е отменена уговорката ни за правната комисия. Имаме номинация – Стою Стоев.

Въпросът за разпределението на председателските места в парламентарните комисии не е още решен. Това е функция на оформящото се мнозинство в НС, което към момента няма все още”, каза още той.

В този парламент по-различното е нарасналата роля на “Възраждане”, което ще даде отражение върху развитието на страната. Замисляме се защо наши избиратели са избрали именно тях, коментира той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts