| | | |

Потрес! “Леки жени” с некъпани полови органи, нарече Цончо Ганев колегите си от ДБ

Ново напрежение в парламента се породи между парламентарните групи на “Продължаваме промяната” – “Демократична България” и “Възраждане”, след като Цончо Ганев обвини ПП-ДБ са счупена патерица на ГЕРБ и ги сравни с “леки жени”.

“Разбирам ви коалиционните драми, разбирам, че сте патерица на ГЕРБ, която в момента използват, и няма да ви дадат правна комисия.

Осъзнавате ли патерицата в какво се превръща? В счупена патерица. И сте за пореден път използвани и захвърлени, сега осъзнахте ли го?

Отидете отново на преговори с тях. Защото с леките жени е такова отношението към тях – използваш и изхвърляш”, каза Цончо Ганев от трибуната на парламента.

Иначе при излизането му той обвини ПП-ДБ, че бойкотират работата на НС. Росен Желязков му се скара за израза “Доносническа България” и го заплаши, че ще му наложи наказание.

И така Ганев започна да нарича ДБ “то”, защото “не знаят как изглеждат”. Обвини ги и че са счупена патерица на ГЕРБ.

Искрен Арабаджиев от ПП пък му отговори, като го попита как е минала срещата с ГЕРБ преди час, както и че “Възраждане” също бавят работата на НС.

Цончо Ганев обясни, че го “разбира”, защото не е лесна комуникацията в коалицията ПП-ДБ, защото “Промяната” отнасяла всичко.

“Не е нормално единственото изказване от тяхна страна е да стане един некъпан човек и да говори за полови органи”, каза още Ганев.

Нарече ги и “обслужващ персонал на ГЕРБ”, а председателят на Народното събрание Росен Желязков го помоли да не провокира залата, а Атанас Атанасов го обвини, че се прави на разсеян.

“Този начин, по който се правите на разсеян в тази зала, която е най-високото място в държавата, не ви прави чест.

Това, че някой е попаднал тук случайно да се наиграе и му е много весело злепоставя най-високата трибуна в държавата. Настоявам от името на парламентарната група да вземете отношение и да наложите наказание на този човек”, каза съпредседателят на ДБ.

А Желязков му отговори, че е щял да вземе това решение, но понеже е бил принуден, щял да го направи по-късно.

“Ако вие като народен представител и председател на това Народно събрание, имате елементарно самоуважение и уважение към народните представители, ще санкционирате подобно поведение незабавно – без отлагане и без оправдания”, подкрепи го и Мирослав Иванов и обясни, че

по правилник шефът на НС има право да отнеме думата на говорещия във всеки момент, но Желязков не го е направил и така е “дискредитирал най-високата трибуна”.

“Народният представител не е шоумен, комик, когато имате различна позиция, излезте и я заявете, но по начин, който уважава народните представители и подобава на тази трибуна. След като вие не вземате отношение, г-н Желязков, вие ставате съучастник в това говорене.

Апелирам към вас да имате самоуважение като човек, народен представител и като пръв сред равни”, каза Иванов.

Елисавета Белобрадова пък изказа наблюдения, че Желязков е много емоционален и че “Възраждане” заваляват депутатите на ГЕРБ-СДС.

На нея Желязков отговори, че се чувства “изключително малко обидчив”, както и че не е допустимо да му се налага кого да накаже и че не се е правил на разсеян.

“Извинявам се на залата за това, че съм се разсеял за 2-3 изречения, ще преразгледам”, каза Желязков.

“Почитаеми господин председател, всеки път, в който видите, че се забавлявам, много моля да ме наказвате строго”, включи се и Любен Дилов, а Желязков се пошегува, че и това е част от сугестията. Кристиян Вигенин от БСП пък изрази несъгласие от името на групата си за случващото се в залата.

“С този дебат забиваме последните пирони в ковчега на парламентаризма”, каза социалистът, а групата му напусна пленарната зала.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts