| | | |

Свиленски истеряса по Пеканов: Нагъл човек! Избяга!

Вицепремиерът Атанас Пеканов напусна пленарна зала по време на изслушването си от депутатите. Част от народните представители се разгневиха.

“Взеха да се подиграват всички с нас. Всеки имал някаква работа, решил и си тръгнал. Ние ще чакаме до четири часа той да реши да се освободи и да се върне. Това Народно събрание ли е или какво е?”, попита Маноил Манев от ГЕРБ и го обвини, че дори си е забравил папките в пленарната зала..

“Госпожо председател, аз ви предупредих, вие взехте мерки в началото да се държи възпитано вицепремиерът. Не можах да ви предупредя, че може би ще избяга, и вие го изпуснахте.

И докато депутатите се върнат в залата, документите му останаха тук, а министърът го няма и сега колегите се опитват да правят отношение”, каза Георги Свиленски от БСП.

“Колеги, виждате ли за какъв вицепремиер става въпрос, за какъв нагъл човек?

Дойте със закъснение след две седмици, говори 15 минути при ограничение от 10, даже не се извини, накара ни се на БСП кой задава въпроса и кой взема отношение, накара ни се кой ходи в Европейския парламент и кой не ходи, на вас не ви отговори на нито един въпрос, тези хора, които стоят и чакат, ги разочароват, и накрая избяга”, каза Свиленски и изрази съмнение, че ще се върне.

Още сутринта вицепремиерът Пеканов е предупредил, че в 14:45 има работен ангажимент, обясни зам.-председателката на парламента Росица Кирова.

Тя се опита да смекчи положението и предложи депутатите да изкажат отношението си по въпроса, след което да даде почивка, докато не се върне Пеканов.

Източник: Новини.бг

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts