| | | |

Уникално ВИДЕО с нов кютек в Анкара: Руснак съдра украинско знаме, украинец скочи да го млати

Украински делегат удари с юмрук в лицето руски делегат по време на събиране на черноморските нации в турската столица в четвъртък, предаде “Ройтерс”.

До инцидента се стигна, след като украинското знаме беше свалено, за да не влезе в кадър по време на видеоинтервю с главния делегат на Русия.

Олесандър Мариковски публикува на страницата си във Фейсбук видео как блъска руснака и си прибира синьо-жълтия флаг.

Инцидентът е станал в коридор на сградата на парламента, където се провежда асамблеята на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество (ОЧИС) в Анкара.

Това не е първия инцидент на форума. Ден по-рано украински делегати дойдоха със знамена на срещата на върха на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество в Анкара.

По-рано през деня няколко украински делегати се сбиха със служители по сигурността, които се опитаха да ги разпръснат, докато организираха протест, викайки и държейки знамената си до водещия делегат на Русия, докато тя се опитваше да говори пред събранието.

Снимки от безредиците бяха публикувани от турския парламент на неговия уебсайт, а Мустафа Сентоп, ръководителят на парламента, отправи остри критики.

“Осъждам това поведение, което нарушава мирната среда, която Турция се опитва да установи”, каза той.

Докато представители на 13-те страни в ОЧИС се срещнаха в четвъртък, руските дронове продължиха да атакуват украинската столица Киев.

В момента няма мирни преговори за прекратяване на войната, която опустоши украински градове, уби хиляди хора и прогони милиони от домовете им.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимки Кадър

Similar Posts