| | | |

ПеПе-йски АБСУРДИ: Втори сме, но имаме усещането, че сме първи. Не бихме подкрепили кабинет с….

Подмяна на кандидати в проектокабинета на Николай Денков не се очаква. Не очакваме мандат, но въпреки това поставихме картите на масата.

Това заяви пред НоваНюз депутатът от “Продължаваме промяната-Демократична България” и номиниран за министър на енергетиката в кабинета “Денков” Радослав Рибарски.

По думите му въпреки, че са втори, от ПП имат усещането, че са първи, тъй като разликата не е от съществено значение.

“ГЕРБ се лутат в сегашната ситуация, сигналите всеки ден са различни. Те трябва да отчетат трите варианта, които ние виждаме.

Първият е правителство с личности с първи мандат, но тогава рискуваме едни хора да бъдат употребени на политическата сцена.

Вторият вариант са нови избори, а

третият е правителство с втория мандат с нашите предложения”, отбеляза Рибарски.

Според него ПП не цели механично даване на гласове.

“Не бихме подкрепили кабинет с лица, които не са предложени от нас. Всяка партия, която припознава нашите приоритети, е добре дошла да ни подкрепи.

99% от управленската и законодателната програма съвпада с ГЕРБ, но накрая виждаме критика. Не сме водили разговори с други партии към момента”, обясни той.

Рибарски обясни, че искането за оставката на Борислав Сарафов идва от несъответствията в информацията около разследването на опита за покушение срещу главния прокурор.

Той посочи, че ПП има проекторешение за отлагане на срока за намаляване с 40% на въглеродните емисии, който е до 2026 г.

“Има обективни обстоятелства, които предполагат невъзможност да се реализира целта в зададения срок. В момента се водят разговори за заместване с реципрочни мерки.

Изключително голямо е говоренето за ВЕИ проекти, които обаче не дават енергийна сигурност.

Планът ни за декарбонизация показва засегнатите централи. Трябва да се търсят начини за съхраняване на енергия и възобновяеми енергийни източници”, подчерта Рибарски.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts