| | | |

Депутат на Слави каза ще участва ли ИТН в правителство с първия мандат на ГЕРБ

“До този момент с ГЕРБ сме имали две срещи. Но конкретни разговори за съставяне на правителство не са водени.

Важно е какви принципи ще предложи този, който ще държи мандата.

Бихме искали да видим правителство, което да не показва лицето на една партия или коалиция, а да показва желание за справяне с проблемите на страната”, това каза депутатът от “Има такъв народ” (ИТН) Ивайло Вълчев.

Той допълни, че партията на Слави Трифонов има готовност за участие в разговори и “няма да затвори нито една врата, преди да види какво стои зад нея”.

“От ИТН не бихме застанали зад проектоправителството, предложено от ПП-ДБ.

С връчването на първия мандат и с подновяването на разговорите възможности би трябвало да се появят, стига тези, които ще носят първия мандат да започнат да излъчват послания – ясни и устойчиви във времето, поне със срок от 24 до 72 часа”, заяви Вълчев, цитиран от БНР.

Той посочи, че моделът “ГЕРБ” е модел на срастване на властта с бизнеса и с влиянието върху медиите, независимо коя партия го прилага.

По думите му законът за референдумите у нас е по-скоро рестриктивен документ, който отказва хората, и ИТН ще се опитат да променят това.

Според него темата на допитването – за промяна на държавното устройство от парламентарна към президентска република, остава отворена.

Уточняваме, че думите на Вълчев идват, след като по-рано днес депутатът от ГЕРБ Делян Добрев направи математически възможна сметка как ГЕРБ заедно с ИТН, ДПС и ДБ бяха могли да съставят правителство.

Подобен коментар дойде и от колегата му Томислав Дончев

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts