| | | |

Карадайъ: Правителство трябва да има и то с участие на ДПС

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че правителство трябва да има, и то подкрепено и с участието на партията му, съобщава БНТ.

По думите му заради политическата криза, в която е изпаднала, България изостава по отношение на Плана за възстановяване и устойчивост, оперативните програми, стратегическия план за земеделието.

“Ние мислим, че трябва да има правителство, и това нещо го повтаряме вече 2 години. Подкрепено от ДПС – ДПС да бъде част от мнозинството, което ще излъчи правителство. За да има стабилност и сигурност.

Не бих казал, че не се споменава ДПС. Напротив, ние бяхме на среща и разговори.

Това, което на първо място е нужно в страната, при тази ситуация от днешна гледна точка на база това, което се случи в последните две години, за да бъдем в тази политическа криза, след всичките кризи, които бяха след ковид кризата, ние трябва да преодолеем тази политическа криза.

Това, което хората и преди изборите ни казаха, а и след изборите, е, че искат да има правителство, независимо дали са гласували за ДПС, или не са гласували за ДПС.

Това е първата тема и тази тема е толкова важна, защото днес основният проблем на хората са високата инфлация, високите цени, несигурните работни места и неадекватните доходи в тази ситуация и те очакват час по-скоро решение на проблемите.

България в последните две години изостана дори в сравнение с нашите съюзници и партньори от ЕС, говоря за оперативните програми, ПВУ, стратегическият план за земеделието, плановете за преход, които в България в момента не функционират, а ние трябваше да ги разпишем още 2020 г.

Така че в момента личният, персоналният и партийният егоизъм не върши никаква работа на хората”, каза Мустафа Карадайъ.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts