| | | | |

ЩЕДРОСТ: Адвокат на Черепа със солидно дарение за кампанията на”Добрите сили”

Адвокатът Стоил Моллов е четвъртият най-голям дарител на “добрите сили”.

Юристът Стоил Моллов защитаваше интересите на Васил Божков в продължилото 9 години дело на ОББ срещу него за невърнати 28 милиона лева кредити

Доверен адвокат на Васил Божков е сред 10 от най-щедрите дарители за предизборната кампания на “добрите сили” от ПП-ДБ

Става дума за Стоил Моллов, който според регистрите е дарил 60 000 лева за кампанията.

Адвокатът се нарежда на четвърто място сред най-щедрите спонсори, след газовият барон Сашо Дончев, дал половин милион лева, Георги Андонов със 100 000 лева и Стоян Манчоров с 85 000 лева.

Стоил Моллов стана известен покрай знаково дело, точило се цели 9 години-Банка ОББ срещу Васил Божков.

Единият от адвокатите на банката – доц. Траян Конов (вляво) и синдикът на „Национален хиподрум“ – Стоил Моллов, се ръкуваха в съдебната зала преди началото на заседанието. СНИМКА: „КАПИТАЛ“


Девет фирми на Божков – шест от тях с имена „Сигнус“ и добавка от 1 до 6, „Дейтона 2007“, „Ай Си Ти“ и „Интраком“ –теглят кредити на стойност 28 млн. евро от ОББ.

Понеже не могат да предложат надлежно обезпечение, обезпечител със своите активи става десета фирма – „Национален хиподрум“ АД. От кредитите не върнат и лев.

След като кредитът изпада в просрочие, банката започва да си търси обезпечението. Междувременно обаче въпросното „обезпечение“ е обявено в несъстоятелност и му е назначен синдик.

Той се казва Стоил Моллов, а ролята му е повече от… перверзна, защото по-късно ще се яви в ролята на ищец и ще настоява за отпадане на ангажимента „Национален хиподрум“ АД да покрие кредита с продажба на своите активи, пише тогава “Банкеръ”.

След 9 години “шиканиране” на процеса и скандали със съда, в края на 2017 година ВКС решава спора окончателно и присъжда хиподрума на ОББ. Окончателното приключване е през 2020 година.

Според търговския регистър адвокат Моллов е собственик или в управлението на 11 фирми и вероятно това обяснява голямата му щедрост към “добрите сили”.

Източник: Breaking.bg

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts