| | | | |

Синът на Борислав Сарафов се ожали: Опитват да отстрелят татко! Чист бизнесмен съм

Покрай публичните изяви на шефа на НСлС Борислав Сарафов във връзка с атентата срещу шефа му Иван Гешев, отново изплува името на големия син на зам.-главния прокурор – бизнесмена Боби.

26-годишният младеж беше обект в миналото на специална проверка по разпореждане на тогавашния Главен Сотир Цацаров, след като се оказа, че притежава апартаменти за 540 000 лева.

Данъчните от НАП не откриха тогава несъответствия между декларираните и получените доходи и имущество на Боби-младши.

Боби е завършил 73-о средно училище в жк “Гоце Делчев” – едно от най-елитните в столицата.

След това заминава за Лондон, защото е приет да учи право в King’s College. Тогава баща му е зам.-главен прокурор.

Сарафов-младши има два имота в луксозния комплекс “Еделвайс” в “Бояна”: ателие 133 кв. м, мезонет 122 кв. м, тераси общо 160 кв. м, гаражи – за общо 540 хил. лв.

Боби Сарафов е от първия брак на баща си с Евгения Сарафова. Днес баща му живее със своя колежка, от която има две малки деца. Техен кръстник е председателят на Конституционния съд и бивш главен прокурор Борис Велчев.

21-годишният Боби Сарафов по времето, когато избухна скандала с луксозните имоти

След обширна публикация в сайта “Бърд.БГ” за имотите на Боби, той излезе с остро публично изявление, в което предполага, че може да става въпрос за целенасочена атака срещу татко му.

Ето какво твърди Сарафов-младши без редакторска намеса:

Във връзка с публикувана статия, считам за редно да внеса необходимата яснота и да се възползвам от правото си на отговор.

Внушенията, че позицията на моя баща има каквато и да била връзка с моите бизнес начинания са напълно безпочвени и тенденциозни.

Описаните в статията търговски отношения са изцяло в рамките на законите на Република България и са лесно обясними.

Да вземем например “лицето” Светлин Танчев, което всъщност е мой близък роднина.

Нашите имотни отношения са предмет на стари семейни договорки и макар реализирани наскоро, датират отпреди повече от 20 години.

Въпросният имот е собственост на нашата фамилия от почти 25 години. Тези дарения са изцяло в духа на българските семейни традиции и използваната правна форма на сделка -“дарение” е напълно логична за уреждане на семейни имотни казуси.

Професионалният път на моя баща в държавното обвинение не би следвало да отнема всяка възможност за предприемаческа инициатива в мое лице.

Роден съм преди 26 години и отдавна съм поел по своя самостоятелен житейски път.

Завършил съм престижен университет в Лондон – King’s College със специалност право и съм продължил с магистратура европейско и акцент банково право в университет Humboldt в Берлин.

Именно по време на своето следване в Лондон се запознах с друг български студент там, с когото имаме много общи идеи за съвместни предприемачески дейности, едно от проявленията на които са именно тези търговски сделки с неговия баща – Станимир Жарков.

Въпросните имоти към този момент са неатрактивни парцели без достъп до път, без електричество, водопровод и канализация, което обуславя и цената им.

Каква е историята на политическия живот на неговия баща преди повече от 10 години – за мен не е представлявало интерес.

Държа да подчертая, че въпреки възможностите за работа в чужбина, съм предпочел да се завърна в родината си, вярвайки, че бизнес средата в България позволява и поощрява развитието на образовани млади предприемачи.

Работя с всички възможни финансови инструменти за един бизнес, които подробно съм изучавал и в своето обучение – разчитайки основно на значителен размер банково финансиране и съвестно спазвам всички закони и разпоредби на територията на Република България.

Никога, по никакъв повод не съм имал досег с държавни средства или каквато и да било помощ от държавата.

Стори ми се странно съвпадението на момента на публикуване на вашата статия с изразените принципни професионални позиции от моя баща в последните дни, включително и в днешния ден пред БТА.

Надявам се, че това не представлява целенасочен опит за “отстрелване” на магистрати, изразяващи професионална позиция, с идеята да бъдат заглушени посланията им.

Пълната безпочвеност на внушенията за връзка между работата му като магистрат и моя бизнес обаче, създава у мен именно такова усещане за преднамереност.

Това усещане силно вярвам ще опровергаете с бъдещата си обективна журналистическа дейност.

Поздрави,

Боби Сарафов

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts