| | | |

Харизанов разкри кой финт на ПП е погребал кабинета с подкрепа на ГЕРБ и какво следва

Вече всичко е в ръцете на ГЕРБ. Това очакване не е от днес, то е от деня на изборите. Няма сензация, че отново стигнахме до това да чакаме ГЕРБ.

Това заяви пред БНР Георги Харизанов.

снимка Архив

И ГЕРБ, и ПП са изключително последователни и преди, и след изборите, смята Харизанов.

Той е категоричен, че съвместно правителство на първите две формации не е най-доброто решение.

Сред мотивите си посочи това, че “нито един кандидат за министър на ДБ не видяхме в този проектокабинет”, а “очевидно фигурата на Асен Василев е невъзможна за оттегляне, пазарене от страна на ПП”.

В момента, в който се вижда, че Асен Василев е “незаобиколимият” финансов министър на ПП, всякакъв разговор е безпредметен и вариантите са или правителство с първия мандат, или избори, очерта ситуацията Харизанов.

Избирателите на ГЕРБ са единодушни, че по-добрият вариант е правителство с първия мандат и подкрепа в пленарната зала, подчерта Георги Харизанов.

Той изрази мнение, че формулата за експертен кабинет с широка парламентарна подкрепа е единствената работеща, а правителство на малцинството би било постоянен заложник.

“Всички пътища известно време водеха към ПП, докато не станаха ясни техните намерения – Асен Василев да управлява публичните финанси, докато е жив.

Може финансовото министерство да го превърнем в монархия. Тази формация е изцяло солидаризирала с фигурата на г-н Василев, без значение какви са политическите реалности”, коментира Георги Харизанов.

Местните избори се поставят като някакъв вал, който трябва да бъде преодолян, отчита още Харизанов. Според него не бива да се вменява, че те са “някакъв исторически вододел”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts