| | | |

НА ЖИВО Мария Габриел към ДПС: Предизвикателството днес е да изпълним ключовата дума диалог със съдържание

Среща на ГЕРБ и ДПС започва в този час. Тя е по покана на кандидата за премиер на първата политическа сила Мария Габриел.

А от ДПС я уважиха с желание да чуят какво ще предложи ГЕРБ като програма.

Днес се изправям пред вас със съзнанието за голямата отговорност. Имаме нужда от работещо правителство

Предизвикателството днес е да изпълним ключовата дума диалог със съдържание.

Така започна номинираната за премиер Мария Габриел. Уточни, че е важно да се изпълни ключовата дума диалог със съдържание.

Тя заяви, че през изминалите 14 години е работила и постигала резултати с немалка част от представителите на ДПС.

Заяви как ясно са отстоявали евроатлантическата ориентация на България и са работили за това решенията на политиците да носят полза на хората.

“Ключовата ми дума за днешната среща е диалог – само с диалог между парламентарните групи по конкретни приоритети в краткосрочен и средносрочен план можем за заявим какво е необходимо за България, за българите и затова имаме нужда най-напред от работещо правителство, носещо отговорност”, каза Мария Габриел.

Повтори, че екипът ще бъде обединен около трите А – амбиция, авторитет и ангажимент.

“Консултациите, които инициирахме с всички парламентарни групи са за това нашият кандидат за премиер да представи своите приоритети и заедно да търсим съгласие за тях,

но да говорим и за възможността да формираме правителство на България, защото това е първата задача, която би могла да реши и политическата криза, и всички произтичащи от нея”, каза в началото на срещата Десислава Атанасова.

Правителство – символ на амбиция, ангажимент и авторитет, зададе рамката Габриел.

И изброи приоритетите си, сред които бюджета, членството в Шенген и еврозоната, сигурността, дигитализация на публичния сектор, инвестиции в младите и модерно образование, подкрепа за творческите и културни сектори, преодоляване на регионалните различия, активно участие в борбата с раковите заболявания и включване на ядрените технологии в здравеопазването и др.

Като заговори за конституционна реформа тя обясни, че се изисква много работа.

И потвърди, че министърът на правосъдието в нейното правителство ще внесе искане във ВСС за прекратяване мандата на главния прокурор Иван Гешев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts