| | | |

ШОК! Мария Габриел: Ще поискам свалянето на Иван Гешев като главен прокурор

Предложение за освобождаване на главния прокурор Гешев ще е първото нещо на кабинета на Мари Габриел, обяви самата тя на среща с политическите сили в парламента.

“Първото ми искане ще е правосъдният министър да внесе във ВСС искане за освобождаването на Иван Гешев заради уронване престижа на съдебната власт”.

Това каза на брифинг пред медиите кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС Мария Габриел.

Посланието ми е да работим заедно с българска стратегия на трите ААА – амбиция,
авторитет, ангажимент, подчерта Габриел.

“Амбиция да покажем, че сме способни да съставим правителство с екип, чиито решения не се спускат, а се създават и изпълняват съвместно.

Авторитет на България е Европа – да участваме в процесите в ЕС.

Ангажимент към българите, да работим така, че хората да имат по-спокойно ежедневие и по-достоен живот.

Искаме да водим диалог, който да изпълни със съдържание тези думи, ще си задаваме и неудобни въпроси. Чрез диалог ще се преодолеят различия, за да утвърдят обединяващото.

Правителството трябва да е символ на амбиция, авторитет и ангажимент”, коментира тя.

Искам да благодаря на ПГ на ГЕРБ-СДС за подкрепата. За мен е истинска чест да застанем пред цяла България и да кажем, че искаме работещо правителство. Това заяви кандидат-премиерът на ГЕРБ Мария Габриел на среща с парламентарната група.

Имаме нужда от работещо правителство. Трябва да покажем, че ме способни да направим правителство.

“Изправям се с чувства на гордост и скромност заедно с вас, защото в последните 14години сме работили и постигали резултати и в рамките на моите дейности, свързани със законодателната и изпълнителната политика на ЕС.

Днес обаче заставам пред вас с чувство за голяма отговорност, която всички ние носим пред българите.

Ключовата дума на срещите ни с партиите ще бъде диалог – по конкретни приоритети в краткосрочен и средносрочен план. За да ги изпълним, имаме нужда от работещо правителство, носещо отговорност”, подчерта тя.

Очаквайте подробности

снимка Архив

Similar Posts