| | | |

Николай Денков отчаяно: В коалиция няма да участваме, искаме цялата власт за нас. ГЕРБ-СДС искат да ни вкарат в Цайтнот.

До 15 часа няма какво да кажем на ГЕРБ. Ще подкрепяме политиките независимо кой е на власт. Няма да подкрепим коалиционно управление с ГЕРБ.

Ние ще подкрепяме политиките и законите, които залегнаха в управленската програма. Многократно сме заявявали, че няма да правим коалиция

Новото предложение на Мария Габриел изисква сериозно обсъждане. Но не е ясно към кого е насочено.

“Нормално е да се съберем да обсъдим дали има нещо ново в нашите отношения. Очакваме един истински разговор, първо се назначава среща, когато лидерите ни не са в България, а когато се прави среща, се опитва да бъде взривена.”

Това заяви пред bTV депутатът от коалицията ПП-ДБ Николай Денков.

“Непрекъснато ГЕРБ-СДС ще се опитат да ни вкарат в Цайтнот, от нас искат да кажем да или не без да имаме информация.

Постоянното притискане във времето е с цел да допуснем грешка. Срокът за връщането на мандата е 7 дни и трябва да бъде максимално добре използван” , заяви Денков.

Мария Габриел е добро решение да се търси положителна развръзка, каза той. Денков призова ГЕРБ да обясни кой ще избере експертите в правителството. Да не би експертите да са тези, които биха студентите под колоните на Министерски съвет, запита акад. Денков.

Той допълни, че “ще подкрепят дейностите, който са заложили в тяхната програма и няма да съставят коалиционно управление с ГЕРБ-СДС.

Според него Мария Габриел е добро решение на от тяхна страна за търсене на промяна.

“Как правиш кабинет с едно от най-силните политически лица. Политическо лице начело на кабинета, ГЕРБ-СДС трябва да го обяснят.

Както обявихме, във вторник има държавен съвет и той ще вземе решение, има време за връщане на мандата, трябва да се вземе решение.

За мен най лошият сценарий е да се окажем в ситуация, в която да ни управлява завладяната държава, ще се борим това да не се случва”, категоричен е депутатът от коалицията ПП-ДБ.

По отношение на исканата оставка на главния прокурор на България Иван Гешев, Денков заяви:

“Ние винаги сме казвали, че Гешев трябва да си тръгне, тъй като нарушава правилата на Конституцията. Искаме да видим знаците на това, което се случва.”

“Ние направихме няколко стъпки, без да очакваме нищо от другата страна, само да си изпълнят тяхната част от споразумението помежду ни и да си посочат председател. Ще подкрепяме всичко, което е заложено в нашите ценности и цели.

Ще да работим за България, независимо дали сме опозиция или управляващи”, завърши той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts