| | | |

Още една атака по Гешев: Ползва ли историческа вила като своя лична резиденция?

Зам.-главният прокурор Борислав Сарафов атакува остро обвинител номер едно Иван Гешев на няколко фронта, като един от тях съдържаше твърдения как главният прокурор е превърнал историческа къща в Боровец в своя собствена резиденция.

„Искрено съжалявам, че вместо да изпълняваме служебните си задължения, вадим кирливите си, мръсни гащи и ги развяваме пред обществото.

Но е необходим дълбок катарзис, за да се отреже гнилото и прокуратурата най-сетне да работи в полза на обществото.

Не тая лоши чувства към г-н Гешев.

Днес чухме, че той е голям родолюбец и българин, може би затова ползва като резиденция Вилата на регентите в Боровец – емблематична за нашата история”, каза Сарафов на пресконференция в понеделник.


“Тази къща е служебна почивна база на прокуратурата на Република България, но достъп няма нито един от магистратите, защото г-н Гешев я приватизира за собствено ползване“, заяви още той.

„Моля ви, отидете, за да видите как е присвоил базата. Очевидно прокуратурата не се нуждае от нея“, призова той журналистите.

Регентската къща е построена през 1941 г. и е служила за жилище на премиера Богдан Филов и военния министър Никола Михов, който става регент с княз Кирил през 1943 г. Във вилата е сниман и филмът „Тютюн“.

По времето на комунизма започва да се ползва като правителствена станция. След падането на режима обаче запада. Правителството на Бойко Борисов започна възраждането ѝ през 2011 г.

Гешев ползвал и два бронирани автомобила, закупени с парите на институцията – за общо над 2 млн. лв. „Това е ярък пример за неговото родолюбие“, каза Сарафов.


„Г-н Гешев очевидно смята, че притежава институцията прокуратура като своя лична собственост, но го уверявам – нито той, нито който и да било друг не притежава нотариален акт за собственост.

Институцията е на гражданите. Служителите не са негови слуги.

Гешев превърна прокуратурата и кабинета си в хан за ромските барони. Срамно е това.

Аз и колегите ми се срамуваме от неговото поведение“, допълни зам.-главният прокурор.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts