| | | | |

Ясен Тодоров: Къде беше Сарафов през последните 12 години

На 1 май беше атентатът срещу Гешев, терористичният акт – опит за убийство, безспорно. Това е взрив, поставен да убива.

Това каза заместник-директорът на Националната следствена служба (НСлС) Ясен Тодоров след пресконференцията на главния прокурор Иван Гешев.

“Казах, че на местопроизшествието логистична подкрепа е оказал чуждестранен гражданин. Не съм казал, че е израелски, защото не исках да разкривам самоличността му”, каза още Тодоров.

“Ако Сарафов е несъгласен с политиката на следствието, е имал възможността да си подаде оставката.

Ситуацията за мен е много неприятна, защото аз от 30 години съм следовател. Следствието и прокуратурата ги чувствам като свой роден дом.

Много ми е мъчно за всички следователи и прокурори, които са поставени в едно унизително положение

Аз веднага си зададох въпроса къде е бил господин Сарафов през последните 12 години. Ако той е бил несъгласен с политиката на следствието, е имал възможността да си подаде оставката”, добави Тодоров.

Тодоров допълни, че е останал изключително учуден от факта, че шестимата прокурори са поискали оставката на Иван Гешев.

“Прокуратурата беше символ на стабилност и беше направен опит да бъде разбита отвънка. Всички нормално мислещи прокурори и следователи продължават да си вършат работа.

Прокуратурата не трябва да допуска по никакъв начин политиката да й влияе.

Но за съжаление изявлението на господин Сарафов беше последвано от политически действия – беше поискана оставката на главния прокурор от един кандидат за премиер”, коментира Тодоров.

“Винаги съм предполагал, че с господин Сарафов съм имал добри колегиални отношения. В личен план мислех, че сме от един отбор, който работи за България”, заяви Тодоров.

“За голяма моя изненада директорът на НСлС Борислав Сарафов внесе във ВВС предложение за моето освобождаване с мотиви, които откровено не отговарят на истината.

Аз не съм ги чел, никой не ме е запознал с тези мотиви. Абсолютно всички медийни изяви са съгласувани с пресцентъра на прокуратурата.

След 2 май, когато стана едно разминаване между казаното от Сарафов и говорителят на националното следствие, той изрично каза, че по медиите ще се явявам и ще говоря само аз”, обясни Тодоров.

Борислав Сарафов поиска предсрочното освобождаване на Ясен Тодоров от длъжността заместник-директор на Националната следствена служба (НСлС), като го внесе във Висшия съдебен съвет (ВСС).

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts