| | | |

Нищо ново! Депутатите пак се скараха – не се разбраха за комисиите

Очаквано! Депутатите пак се скараха – не се разбраха за съставите на комисиите, които трябваше да бъдат разглеждани на днешното пленарно заседание.

Свикан беше извънреден Председателски съвет, на който не е взето решение, обяви в кулоарите на парламента Николай Денков от ПП-ДБ.

Най-вероятно темата ще остане за утрешния пленарен ден.

Денков обяви, че неговата политическа формация не участва в преговори за кабинет с първия мандат.

“Три седмици, в които поставям въпроса всеки път на председателски съвет, стигнахме до това обсъждане. Както можете да си представите, разговорът е доста сложен, защото има разнопосочни искания, интереси, така че бяха поставени едни предложения.

Продължават обсъжданията. Днес няма да бъде гласуван в комисиите, така че след малко ще бъде закрито заседанието.

Продължаваме, днес следобед ще работим по тази тема. Надявам се утре вече да има решение”, заяви Денков.

Днес в пленарната зала депутатите изслушаха министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев за изнесена от главния прокурор Иван Гешев и заместника му Борислав Сарафов информация.

След това бяха изчетени декларации от името на парламентарните групи на ГЕРБ-СДС и на „Има такъв народ“ във връзка с вчерашното изявление на премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски по адрес на България.

След края на декларациите беше дадена почивка, за да може да се свика на заседание Председателски съвет, който да обсъди предложенията за председатели на парламентарните комисии, както и дали точката да влезе в дневния ред днес или да бъде отложена евентуално за утре.

След Председателския съвет зам.-председателят на парламента Никола Минчев поднови заседанието, за да обяви края му и да изчете министрите, които утре трябва да се явят на редовния парламентарен контрол.

Източник БНР, БТА

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts