| | | |

Стратегът на Радев шокира: Остават ни около 20 дни, след 10 юни…

Ако преговорите за кабинет се провалят, шестите предсрочни парламентарни избори може да са около 10 септември.

Такава прогноза направи пред БТВ проф. Александър Маринов, съветник на премиера и председател на Стратегическия съвет на президента.

„Остават ни около 20 дни до датата, когато приключва действието на удължителния закон за бюджета. След 10 юни няма да има действащ бюджет.

Министърът на финансите неведнъж предупреждаваше за всички възможни последици. Ще става все по-трудно за държавата да обезпечава необходимите публични плащания“, подчерта проф. Маринов.

Законите по Плана за възстановяване не са на трупчета, а са направо във фризера, бе мнението на Александър Маринов по невъзможността депутатите да приемат законите за европейските средства по Плана за възстановяване.

Маринов разкритикува депутатите, че не могат да приемат и държавния бюджет, като напомни още, че удължителния бюджет действа до 10 юни. След тази дата България остава без бюджет, предупреди съветникът на премиера.

„Проблемите са системни, те не се свеждат до една или друга партия или политически ръководител. Просто системата дава вече на късо, забила е.

Виждаме всякакви възможни комбинации, всякакви опити и ходове, включително и нестандартни.

Резултатът е по-зле отколкото планината, която се е напънала и родила мишка.

Моето впечатление е, че никой не иска да управлява и да носи отговорност, защото наистина има рискове, защото взаимното доверие е отрицателно.

Сметките са кой ще излезе лошият и кой ще бъде безотговорният”.

По този начин Маринов коментира политическата ситуация у нас и възможността да отидем на шест избори.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts