| | | |

Шарлатания: Партиите, които са заявявали много пъти, че са за европейско развитие на страната, да го покажат с действия, като гласуват правителство на ПП-ДБ

“Ясно сме заявили, че няма да подкрепим първия мандат на ГЕРБ с кандидат-премиер Мария Габриел”.

Това заяви пред БНР Андрей Гюров, депутат от ПП-ДБ, и уточни, че няма да преосмислят позицията си, дори да им бъде дадена възможност да предложат свои експерти в проекто-правителството на ГЕРБ:

“Ние сме в политиката не за празни кутийки или пълни чекмеджета, а за да отстояваме своите принципи. …

Последните ситуации, които виждаме в едни от най-висшите институции на държавата, показват и защо тази принципна позиция е правилната”.

“Трябва да отчетем, че има драматична промяна на ситуацията в страната през последната седмица, в която различни магистрати се занимават с това да отправят заплахи един на друг и да си повдигат обвинения. И то пред очите на целия български народ.

Проблемите на държавата са много, но болестта, която води до всички тези проблеми – липсата на справедливост и липса на достойни доходи – е структурата на прокуратурата и липса на правораздавателна дейност, каквато трябва да има в една европейска държава.

Ако тази болест бъде излекувана, тогава всички други проблеми стават решими”, каза той.

Гюров подчерта, че поради “новата информация, която излезе в медиите, и с оглед на нападките между висши магистрати и участници в политическия живот на страната,

ще проведем нови разговори с всички политически партии и ще видим дали това ще предпостави промени във формата и състава на правителството, което сме предложили”.

По думите му и в обществото, и в политическите партии “се вижда, че проблемът с липсата на правосъдна реформа не може да бъде заметен под килима и трябва да бъде решен”.

“Без подкрепа на евро-атлантически ориентираните партии няма как да бъде излъчено правителство с мандата на ПП-ДБ.

Сега въпросът е към тези партии, които са заявявали много пъти, че са за европейско развитие на страната, да го покажат своите думи с действия”, подчерта Гюров.

Във връзка със заявката на ПП-ДБ да започнат работа за промяна в Конституцията той коментира:

“Това е работа, която сме готови да свършим. Ще търсим възможност да се даде достатъчно време на този парламент, за да започне да решава този така важен проблем на държавата”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts