| | | |

След тройна среща Мария Габриел потвърди: Имам подкрепата на ДПС и ИТН – започваме да обсъждаме имената в кабинета

Номинираната от ГЕРБ за премиер Мария Габриел благодари за подкрепата, която получава от ДПС и ИТН за ясна визия за експертно правителство с мандат, обединен по приоритети.

“Благодаря за подкрепата, която получавам от групите на ДПС и на ИТН за ясна визия за експертно правителство с мандат и обединени по приоритети”, заяви тя сред среща в парламента между ГЕРБ, ДПС и ИТН.

“Структурата на Министерски съвет остава същата. Имената ще споделя в понеделник.

На този етап остава профилът – експерти по приоритети. Партиите, които ме подкрепят, имат готовност за конституционна реформа. Тези, които искат, да ме подкрепят”, продължи тя.

“Предстои да изясним експертите в кабинета”, каза Габриел.

“Профилът е много ясен – експертно правителство, работещо по тези приоритети. Съвсем естествено е с партиите, които ме подкрепят, да изясним кои ще са. Продължаваме работата”, обясни кандидат-премиерът на ГЕРБ.

Най-напред за нас са хората и резултатите, които те искат да видят с едно редовно правителство – социално отговорен, разумен бюджет, да нямат нестабилност и несигурност по отношение на заплати и плащания, обясни кандидат-премиерът.

Върховенство на закона, съдебна реформа, конституционно мнозинство – това, в рамките на първия мандат, за нас остава водещо, продължи Мария Габриел. И добави:

“Сега е моментът тези, които я искат, да се присъединят”, отправяйки задочна покана към ПП – ДБ.

Сред изброените от нея приоритети са още плана за възстановяване, оперативни програми, инвестиции за България и българските региони.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts