| | | | |

Алооо, Лена, когато громиш Борисов за Барселонагейт, спомни си за ББРгейт! Една къща в Барселона срещу една банка в България

Барселонагейт да се разследва с пълна сила, призова във Фейсбук Лена Бориславова.

ББРгейт да се разследва с пълна сила, призовавам аз, Соня Колтуклиева.

Какво стана с досъдебното производство срещу двамата директори на държавната банка, които са подписали договор за 164 289 лева с адвокатската кантора “Джингов, Гугински, Кючуков и Величков” – незаконно, преди да са вписани в Търговския регистър и да имат право да подписват?

В документите Лена Бориславова е посочена поименно като изпълняваща услугите от страна на кантората.

Защо не се разследва за “конфликт на интереси” Кирил Петков, след като Лена Бориславова призна, че са били заедно в квартирата на ул.”Гладстон” – рано сутринта в неделя, на 21 юни 2021 година – 9 дни преди договора на ББР с кантората “Джингов, Гугински, Кючуков и Величков”, в която тогава е работила Лена Бориславова?

Като служебен министър на икономиката Кирил Петков е принципал на банката.

Това защо никого не впечатлява?

Една къща в Барселона срещу една банка в България?

Софийската градска прокуратура разследва начина на сключване на договор за правни услуги между Българската банка за развитие (ББР) и адвокатска кантора “Джингов, Гугински, Кючуков и Величков” – гласѝ съобщение от 4 юли 2022 година.

Като ще се вадят сега стари дела, даже прекратено преди 13 месеца дело срещу Делян Добрев – първата жертва във войната между Иван Гешев и Бойко Борисов, защо се мълчи за прегрешенията на Кирил Петков?!

Това е едно от най-леките му прегрешения.

Но той не е разпитван за нищо – нито за Джемкорп, нито за газовите сделки, нито за оръжейните сделки, нито за парите за приятели-съветници в МС (бизнес-партньорка на Линда Петкова); нито за полетите на Отряд-28 с Кирил и Лена на борда …

Кирил Петков е премиер, Лена Бориславова е началник-кабинет, по времето, когато министър Николай Денков сключва 2 договора с “Джингов, Гугински, Кючуков и Величков”, а министър Радостин Василев урежда кантората с договор за 117 350 лева от “Сердика спортни имоти”.

По това време председател на Народното събрание е Никола Минчев, чиято майка работи в същата кантора.

Алооо, Лена, когато громиш Борисов за Барселонагейт, спомни си за ББРгейт!

Няма. Знам. Не си такъв човек.

от фейсбук профила на Соня Колтуклиева, журналист

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts