| | | |

Нинова гневна, избухна към ПП – ДБ: Абсолютен международен скандал! Вие сте пералня и миялня на Борисов

Уважаеми български граждани,

Коалицията на омертата, както я нарекохме вчера, затвори дебата днес по уж най-важната тема за тях – съдебната реформа, така че да не можете да бъдете свидетели на това, което се случва.

Но дами и господа народни представители, как смятате, че след това, което изнесе Радостин Василев и се оказа не манипулирани записи от службите, а онлайн заседание на ПП-ДБ, можете да продължите дебата днес в зала сякаш нищо не се е случило?

И смятате ли, че ситуацията е същата както от преди половин час? Не, изобщо не е същата. Защото от тези записи става дума за отказ от национален суверенитет, за кулминация на паралелната държава и задкулисието, овладяло България години наред.

Става дума за скрити договорки на “коалицията на имунитетите“, сякаш сме знаели вчера, че ви нарекохме “коалиция на омертата“ и “коалиция на имунитетите“.

Какво се чува от тези записи?

Първо – абсолютен международен скандал. Как смятате, че г-жа Урсула фон дер Лайен, участниците в Г-7, най-големите и велики сили в света, гледат на факта, че мандатоносителят в България за бъдещо правителство, публично обявява, че те са оказвали натиск за съставяне на правителство?

Как мислите, че ще гледат тези европейски и световни лидери на България, на мандатоносителя и на ГЕРБ-СДС?

Поредната не черна, а десет черни точки за България.

Как мислите, че ще погледнат на обяснението “Ще ви пуснем в Еврозоната, ама така някак си измислете как да нарушите правилата, за да влезете“.

Колко пъти ви казваме, че България не е готова за Еврозоната – нито икономически, нито социално.

Ето, и тя го е казала, ако това, което Кирил Петков казва, е вярно.

Как се чувстват тези европейски и световни лидери днес? И дали оттук нататък “ще подкрепят“ една такава бъдеща евроатлантическа коалиция на омертата, имунитетите и международния скандал?

Къде сложихте България на картата за пореден път? На дъното.

За какво още става дума – за отказ от национален суверенитет.

Изречението: “Сменяме шефовете на служби с наши хора и това е съгласувано с посолствата“ представлява отказ от национален суверенитет и предаване на едни от най-важните постове в държавата на чужди интереси.

“Коалиция на имунитетите“ – шокирана съм от Христо Иванов, ако го е казал.

Да измисли комисия, която шест месеца ще тупа топката, за да може през това време да се направи конституционна реформа, която да махне Гешев и през тези шест месеца ще тупат топката, защото ще бъде поискан имунитетът на Борисов и цитирам:

“Само ние можем да го изперем“.

Какво стана с вас хора?

Промяната, енергията на площадите, надеждите на хиляди хора по тези площади – днес от носители на тази енергия станахте пералня за Борисов и миялна на мръсните ръце, които ще цапат Конституцията.

Следващо: „Ако пуснем народът да гласува, както иска, ПП-ДБ ще сме между 7% и 10%”.

Спомняте ли си онова предложение на Кирил Петков към нашата група: „Откажете се от хартиената бюлетина и ще ви дам флашките на машините.”

Ето го. Ако има истинска народна воля, а не пипате флашките, ще сте между 7% и 10%. Вие си го признавате.

Е, права ли беше „БСП за България”, когато искаше тази манипулация на вота на българския народ да бъде прекратена? Времето доказа какво сте правили чрез собствените ви уста.

Още нещо: „ПП-ДБ и ГЕРБ сега да вземем да се коалираме и да направим „Възраждане” да стане първа сила.”

„Възраждане”, участвате ли в този заговор? Вие ли ги подтиквате към коалиция, за да станете първа сила? Защо тогава така рязко срещу такова правителство?

Много въпроси. Почти нямат нужда от отговори, защото става ясно от самото изявление.

Конкретно, по това, което направихте днес, нарушавайки всички правила и закони – да внесете на юруш НПК на второ четене, без изтекли срокове, без депутатите да се запознаят с доклада – защо?

Ами, заради всичко това.

Целта – да се направи промяната в Конституцията, да се вземе главата на Гешев, за да има време да се покрие Бойко Борисов, вие да го изперете, да стане правителството и да няма взети имунитети. Ето затова.

През този закон правите парламентарен преврат в България. Правите парламентарен преврат на Конституцията на България, на законите на България, на съдебната система на България.

Много преди да ви има ПП-тата сме казали: „Иван Гешев да си ходи”. Казали сме го и преди ГЕРБ да го кажат. И сега оставаме на тази позиция.

Реформа в съдебната система трябва да има, но не с целта, която вие си поставяте. Защото от този запис става ясно каква е вашата цел

– да изперете Борисов, да не си давате имунитети, да направите комисия, която 6 месеца да тупа въпроса, за да може през това вреше да смените Гешев с Пешев, който ще ви е удобен.

Ето това ви е целта, а това не е истинска съдебна реформа.

Ще ви прочета думи от миналото заседание от ГЕРБ:

„23-ма съдии от ВКС, 20 от ВСС, около 50 висши магистрати казват – този закон не става. Ние имаме мнението на министър Зарков и на неговия заместник, ще го подкрепим. Ще го подкрепим, защото, колеги, така трябва.” Кой ви каза, че така трябва?

Целта ви оправдава средства и те са срещу българската конституция и закони, защото колегата от ГЕРБ продължава така:

„Надявам се Наказателната колегия и ВКС да имат професионално достойнство и след като са дали отрицателно становище, да намерят за нужно, след като законът бъде приет, да бъде изпратено искане до Конституционния съд за проверка и Конституционният съд да го отмени.”

Целта ви не е истинска съдебна реформа. Проформа-промяна, която след 6 месеца Конституционният съд да промени, но дотогава „коалицията на омертата и на имунитетите” да е завладяла цялата държава – прокуратура, служби, регулатори – всичко. Е

то това ви е целта днес и някой трябва да каже истината.

Продължава колегата:

„Въпросът в момента е – Министерството на правосъдието е срещу цялата съдебна система.

Нека да видим, няколко пъти беше казано – този закон е противоконституционен. Нека да отиде в Конституционния съд.

Ако г-н Зарков излезе прав и се окаже, че той е по-прав от цялата съдебна система, той заслужава да стане президент или най-малкото министър-председател. Но ние сега ще гласуваме този закон с цел Конституционният съд да го отмени.”

За да печелите време. За да овладявате държавата. За да продължите това, което се случва 30 години в България – паралелна и завладяна държава и задкулисие.

Едни групировки си мерите силите в моменти. Едни групировки се биете едната да отстъпи на другата, за да завладеете всичко в държавата и да продължите по старому.

Дистанцирам „БСП за България” от тази безпринципна коалиция на омертата, на имунитетите, на кражбите и на продължаващата съсипия на България.

Нашата парламентарна група няма да участва днес в това заседание, което представлява кулминация на задкулисието в България. Днес напускаме залата.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts