| | | |

УЖАСЯВАЩ СКАНДАЛ! Руди Гела: ПП ще подменят шефовете на служби с такива, одобрени от посолствата! НА ЖИВО

Депутатът от ПГ на ПП-ДБ Радостин Василев громи ПП в БТА и обяви, че напуска мястото си в нея заради готвената коалиция за управление с ГЕРБ.

Той обяви, че се върши огромно предателство пред избирателите на ПП.

Депутатът от ПП-ДБ Радостин Василев дава пресконференция по повод договорката между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС да съставят експертно правителство с премиер на ротация.

Във фейсбук Василев анонсира пресконференцията си, добавяйки:

“Съд и затвор за Бойко Борисов и грабителите на България!”. Към него върви и видео, в което има отрязъци от записи като “Мишо Бирата”, кадри напомнящи за “Барселонагейт” и снимките с кюлчета.

Веднага се появиха спекулации дали той няма да опита да “разбие” коалицията, търсейки недоволни от колаборацията с ГЕРБ.

Руди Гела заяви, че нямало как да гласува за такъв съюз и ще гласува “против” него в залата.

Ако някой се опита да заблуди избирателите на “Промяната”, нека види какво става с ИТН, каза Василев.

“ГЕРБ направиха Кирил Петков за смях пред цяла България. А Мария Габриел ще управлява като Фандъкова – София, а ще става премиер”, недоволства Гела.

Според него Кирил Петков бил уплашен. И нарече думите му за дълбоката държава и участието на службите в действията на Василев – “най-голямата глупост”.

Пълни лъжи са, че са правени записи на групите, по централите. Това не отговаря на истината. Най-вероятно г-н Петков се притеснява от някакви други записи, с които аз не разполагам.

Василев заяви, че истинското задкулисие е между ПП-ДБ и ГЕРБ.

“Мълчат, крият истината. Само допреди 5 дни Кирил Петков лъжеше, че няма да има представители на ГЕРБ в правителството”, разкрива Гела.

“Радостине, хора като теб не ни трябват”, пък е казал акад. Николай Денков на Гела. Така разбрал, че с “тези хора нещо се случва”.

“Ако някой се опасява, че аз съм предател, нека види какво се случи с ИТН”, каза още ексспортният министър.

И разкри, че алтернатива на ГЕРБ за редовно правителство на ПП-ДБ имало, но не уточни каква. И се самообяви за евроатлантик, защото движението му “Силна България” било с такава насоченост.

Василев дори се оплака, че втори път преживявал предателство.

Той обясни, че е слушал заседанието на Изпълнителния съвет на ПП от 22,30 в неделя вечер до около полунощ, след което си е легнал, но е продължил да записва на компютъра си

“Не съм записвал Кирил Петков от спални и апартаменти. Това не е таен запис. Не искам обаче да си мисля какво си говорят в тесен кръг Кирил, Асен, Лена, Лорер, щом такива неща си говорят пред 50 души”, коментира Василев.

Той допуска, че Петков или е много лаком, или е много глупав, или някой го държал с него. Иначе смятал, че бившият премиер за базисно коректен човек.

Очаквайте подробности!

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts