| | | | |

БАСТА! „Ала-бала”, за да може измамник, едва набъркал едни незаконни мърльотии, вече да мисли как ще твори други. Казва го сякаш обсъжда времето, а…..

Както са тръгнали али-балите, скоро очаквам Nasty да пусне и запис от стола, но както и да е.

След пет часа агония за ума и тялото, защо „ала-бала” остава да кънти някак като фон на всички начистотии, които иначе се говорят?

Защото за тези хора „ала-бала” не е просто израз. То не е дори образователното предаване на БНТ от детство ми.

За мерзавците „ала-бала” е начин на живот. Това е житейска философия, мислене, инструментариум за реализация на перверзии.

„Ала-бала” съдържа в себе си есенцията на две погубени години, в които държавата ни, животът ни, стандартът ни, достойнството ни бяха превърнати в „ала-бала”.

„Ала-бала”, за да може измамник, едва набъркал едни незаконни мърльотии, вече да мисли как ще твори други. Казва го сякаш обсъжда времето, а дори това би направил с по-голям патос, ако е дъждовно и рискува да намокри косицата му.

Цинични, недодялани, невъзпитани, сексистки коментари и подмятания, тотално сбъркана ценностна система, чиито единствени действия се ръководят от комплекси и невъзможна да бъде прикрита лакомия за власт.

Власт, която издига в свой основен култ злоупотребата и нечистотията. Злоупотреба и нечистотия, които обаче забележете – не срещат никаква съпротива от „интелектуалците”, които участват във вечеринката.

И стигаме до най-гнусното.

Записът разкрива невиждана до момента фиксация дори не в баницата, а в мазната ѝ омачкана опаковка.

За али-балите резултатите, политиката, самата държава не са нищо.

През цялото време те мъдрят как и какво ще продават.

Животът на българите е стока, която те – селските бакали, се чудят как да изтъргуват за евентуално някой кметски стол, процент на избори, регулатор, ешалон.

Баста.

Падането е гадно, защото има една неизбежна обреченост – да се сблъскаш с повърхността, която стои под теб.

От нея, височината и масата ти зависят пораженията.

В случая единствено втората величина играе в полза на ПП и то само, защото тяхната низост е вече пословична.

Другото е една безформена маса, която лети към твърдия, грапав под.

Ще го кажа в дебелашкия стил, който записът разкри отвъд неграмотната, но с опит за префиненост фасада – нЕма да ви се вЕрва!

от фейсбук профила на Георг Георгиев, депутат от ГЕРБ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts