| | | |

Биков побесня в ефира: С нас ала-бала няма да си правят! Няма да подкрепим….

Ситуацията от вчера е напълно различна и ПП дължат обяснение.

Това заяви в студиото на Нова телевизия депутатът Тома Биков.

Вероятно най-различни фактори не искат да има правителство. Според мен им се помага и от страна на колегите от ПП. Този скандал, който вчера се разрази, идва изцяло от ПП. Всички страни в този спор – и Кирил Петков и Радостин Василев са народни представители от ПП.

На националния съвет на ПП се говорят скандални неща. Никой не е отрекъл записът да не е автентичен“, призна той.

„Че трябва дирекциите да бъдат част от политическите кабинети, на които дори самият г-н Божанков казва, че администрацията така ще стане политизирана.

Кои са тези „наши хора“, кое е това „посолство“, кой е ходил да преговаря.

Ние нито имаме правителство, нито някой има мандат за такова нещо. Ако това не е вярно, значи че си лъжат собствените членове на националния съвет, а ако е вярно, трябва сериозно обяснение какво се случва“, заяви Биков.

„В нашата група има различни мнения, но ние естествено обсъждаме тези неща. Имахме няколко заседания. Ако изтече от тях запис, ще видите, че разговорът е далеч по-различен от този, който чухме. Миналата седмица, преди тези събития, твърдях, че трябва да има непартийно правителство. Ще защитавам тази теза до последно.

Въпреки че изрично заяви, че не е изненадат от действията на Радостин Василев, тъй като той е вече познат с течове, Биков изрази възмущението си от чутото – но по отношение на реалните нагласи в ПП.

Вчера приключи ситуацията, в която ПП са априори морални и добри.

Не виждам как в тази ситуация ние можем да подкрепим правителство, в което Асен Василев, например, е вицепремиер. След всичко това, което каза.

Смятам, че преговорите трябва да почнат отначало и да се постави въпроса за непартийно участие.

Тома Биков подчерта, че не говори за министерски кресла и че са дали мандат да преговаря на Мария Габриел, въпреки заявката, че ГЕРБ имат хора за три кабинета.

Той посочи обаче и че ГЕРБ и ПП са на едно мнение, че България трябва да се стабилизира и нормализира, но че се разминават в подходите си.

Днес Биков коментира, че това не е бунт, а е мнение.

“Ние, няма как, аз също четох това което са си говорили – “МВР да е наше”, за изборите… С цялата им претенция за “нормална европейска държава”, възмути се той.

Тома Биков попита морално ли е човек като Радостин Василев да бъде два пъти водач на листи. “По кои критерии Радостин Василев е добър, а Деница Сачева и Красимир Вълчев са лоши?”, попита той.

Ако си мислят, че ще си правят с нас ала-бала, както с Румен Радев, много се лъжат. Ние не сме Румен Радев, отсече Тома Биков и повтори, че от ГЕРБ няма да позволят на ПП да си правят “ала-бала” за 3-4 месеца и през това време да счупят държавата.

Това няма да се случи”, закани се Биков, утвърждавайки, че въпреки че липсва изненада, ситуацията е вече различна.

Той подчерта, че ГЕРБ и ПП са на едно мнение, че България трябва да се стабилизра и нормализира, но че се разминават в подходите си.

“Казвам, че според мен, хора – ръководни кадри на ПП, трябва да си останат в парламента и оттам да имаме мнозинство, което да контролира изпълнителната власт, за да не се осъществяват подобни идеи”, заяви Тома Биков.

Депутатът от ГЕРБ каза още, че един от начините ПП да възстановят доверието помежду им, е да издигнат непартиен кабинет.

На фона на напрежението между Борисов и главния прокурор Иван Гешев, Тома Биков категорично отрече ГЕРБ да ги е страх от нещо.

“От какво да ни е страх, от какво да го е страх Борисов? Нашите членове преживяха целия репресивен апарат, ние преживяхме Бойко Рашков, преживяхме арест на Борисов…?

Проблемът е когато няма кой да те посрещне…”, обясни депутатът за привържениците, които гласуват за ГЕРБ. И въпросът изобщо не е за имунитета на Борисов – лидерът им нямал имунитет две години и през това време печелел два пъти избори.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts