| | | | |

Политолог: Кирил Петков и Асен Василев виждат света като мръсна сделка, а успехът им е да измамят партньорите

Това което според мен е изумително в заседанието на националния съвет на ПП е най-вече езикът и липсата на всякакъв политически инстинкт. Езикът който използват лидерите на Промяната не е политически , а жаргонно-бруталистичен.

Това написа в профила си в социалната мрежа политологът Цветанка Андреева. Ето какво още казва тя:

снимка Архив

“Очаквах да слушам типични политически речи. Скучни по същност, но емоционални по звучене.

Чух обратното – изчистена от всякаква политическа емоция, оперативна среща на ръководството на голяма корпорация с шефовете на отдели.

Учудващо е как нямат и за няколко години тези персони не са развили лидерски политически рефлекси.

Първенците на ПП не мотивират хората си , не обличат тезите си в политически аргументи а говорят на брутално ниво. Все пак това не е личен разговор, а е партийно събрание на управителен орган.

В политиката дори когато говориш пред своите си хора, даже най- вече когато убеждаваш най-близките си трябва да си особено вдъхновяващ. Защото трябва да ги мотивираш за действия първо на ценностно ниво. Поведението ти трябва да е на лидер.

Василев и Петков, пък и Денков не са убедителни, чрез описание на идеологически мотивирани цели. Те описват предстоящите процеси като брутални сделки или безскрупулно използване на властта.

Те не могат дори европейската политика да разкажат като смисъл и отношения между съюзници. Представят я като разговор със съседката от първия етаж – стил Урсула кАза.

Толкова са неспособни да придадат авторитет на думите си, на институциите, на политиците с които ще работят, че звучат като момчета от квартална банда.

Принизявайки изказа си те принизяват себе си, делата си, амбициите си. Обезценяват каузата си, съмишлениците си и политическата идентичност на все още младата им партия.

Така може да говорят търговци помежду си , но не и политически лидери пред органите си.

Ако говореха на езика на идеологията, нито едно твърдение нямаше да звучи толкова скандално!

Но думите им са лишени от политическа тежест.

У тези хора липсва инстинкт за политическо лидерство.

Те виждат света като мръсна сделка, а победата и успеха като плод на измама на партньорите.

Сделка за властта, за чиято цена всичко е позволено.”

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts