| | | |

Цирк: Петков и Василев плашат с желязна завеса, заканват се на спецслужбите, а Линда с деколте до пъпа на протеста пред президентството СНИМКИ

Много се радвам да видя толкова много хора, защото в момента сме на кръстопът. Спуска се нова Желязна завеса в Европа, която разделя Европа на две – свободна, демократична, просперираща или Европа на бившия СССР.

снимка Булфото

Това заяви съпредседателят на ПП Асен Василев, който се появи на протеста пред президентството, заедно с Кирил Петков.

“Всеки, който иска да ни отдалечи от Европа, да ни извади от съюза на проспериращите държави, да застраши сигурността ни като ни извади от НАТО, е национален предател.

Живяхме веднъж от грешната страна и няма да позволим да се върнем пак от грешната страна на желязната завеса”, каза още той.

Линда Петкова бе заложила на отворено деколте на роклята си тази вечер. Тя дойде на протеста пред Президентството заедно със съпруга си и бившия вицепремиер Калина Константинова

снимка Булфото

“Не коментирам политика! Тук съм като съпруга на Кирил”, отклони репортерските въпроси тази вечер Линда. Тя бе облечена в широка рокля с дръзко деколте, което разкриваше и малко от черния й сутиен.

Кирил Петков също взе думата.

“Истинската гаранция на демокрацията сте вие. Хората, които се опитват да върнат старите системи, които правят компромати, губят историческото си време.

Няколко стотин българи казват, че България ще бъде нормална държава”, заяви още Кирил Петков. Той бе посрещнат с ръкопляскания въпреки скандалните записи на ПП от последните дни.

“Сега видяха, че има опасност и че Промяната идва и при тях и използват всички възможни методи със страхуване, подслушванията и прокуратурата, за да не се случва промяната.

По-рано протестиращи призоваха партията му да направи всичко възможно, за да има редовен кабинет, който да спре служебния кабинет. Ако разчитат на третия мандат, значи се предавате на ДПС, твърдяха някои от говорителите.

И искаха да се махне институцията служебен кабинет, за да се защити парламентаризмът. “България има нужда от работещ парламент.

Вярвам, че ще има европейско правителство и то ще направи реформите така, че да влезем в Шенген и Еврозоната. Тези хора, които от сутрин до вечер се опитват да подслушват, да връщат старите системи назад и да ни насочват назад, няма да стане”, каза Петков.

Всички служби трябва да знаят, че промяната е неизбежна”, каза той.

Петков се опита да избегне въпросите за искания имунитет на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Той не отговори на множеството въпроси как ще коментира този ход на прокуратурата, а заяви:

“Вярвам, че тези хора са гаранта, че България ще има европейско правителство и ще направи така, че да бъдем част от Шенген и еврозоната. Тези хора се усещат европейци.”

„Вярваме в истинското правосъдие, но то не трябва да е бухалка”, заяви Петков пред журналисти по време на протеста пред Президенството.

“Само да кажа за Весела Чернева – тя е професионалист и истински българин, който вярва, че посоката е европейската и службите, които искат да използват името й, са позор”, вметна още той и отказа да отговори на други въпроси

Явор Божанков, който в предишните парламенти бе депутат от БСП, а сега е народен представител от ПП-ДБ, също взе думата. Това се случи месеци след като бе сред протестиращите в подкрепа на Радев.

“Имат служби, пари и влияние. Аз съм изненадан какви ресурси се хвърлят срещу това да има редовно правителство. Можем да сме отпор. Благодаря ви за подкрепата, имаме нужда от нея. Разчитаме на вас”, каза той.

Георги Георгиев от “Боец” пък се похвали, че прокуратурата най-сетне е поискала имунитета на Бойко Борисов по техен сигнал и отчете това като победа.

Даниел Лорер от ПП пък благодари на поддръжниците на парламентарната демокрация. “България е парламентарна република и и никой няма право да отказва на законно избрана политическа сила да реализира мандата за съставяне на правителство.

Това трябва да се защитава. Силата е в народните представители да определят кой да управлява страната, какъв е националният интерес и каква да е съдебната реформа.

Няма кой да ни спре”, каза той, заканвайки се да довършат и конституционната реформа. “Заедно с ГЕРБ и с други партии. България е парламентарна република и няма да позволим никой да ни я вземе”, каза той.

След това множеството тръгна към парламента.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Булфото

Similar Posts