| | | |

Владислав Панев наглее: Няма нищо скандално в изтеклите записи

Работата на президента е да съдейства за редовно правителство, а държавният глава работи така, за да няма редовно правителство. Отговорността е и на депутатите, които трябва да се справят със задачата да могат да реализират кабинет с втория мандат.

Това мнение изрази заместник-председателят на парламентарната група на ПП-ДБ Владислав Панев пред bTV.


По думите му вторият мандат за съставяне на правителство не е дискредитиран заради записите, разпространени от Радостин Василев, които не са скандални.

Той изтъкна, че президентът контролира службите и те губят информационната война. Не е правилно посолствата да съдействат за съставяне на правителство, добави Панев, който не е чувал представители на “Продължаваме промяната” да ходят в определени посолства.

Важно е на върха на службите да бъдат хора, които работят за България и хората да се чувстват спокойни, че няма натиск върху тях, който е особено силен през социалните мрежи, предупреди Владислав Панев.

Много важно да ПП било да няма купени гласове, както и да има машинно гласуване. МВР трябва да е безпристрастно, допълни Владислав Панев.

В ПП-ДБ са имали съмнения спрямо Радостин Василев, но какви Панев не отговори.

Владислав Панев не знае откъде идват и заплахите срещу бившия съпартиец на коалицията.

Панев не знае защо президентът не е поканил на допълнителни разговори ПП-ДБ, а е по-важно да има редовно правителство.

Само Радев е излъчил пет служебни кабинета и е се насочва към шести служебен кабинет – услажда му се властта, която не му е дадена по Конституция, коментира той.

Владислав Панев добави, че президентът контролира службите и те губят информационната война. Не е правилно посолствата да съдействат за съставяне на правителство, допълни Панев, който не е чувал представители на „Продължаваме промяната“ да ходят в определени посолства.


Той вярва, че акад. Николай Денков и Мария Габриел могат да постигнат съгласие за съставяне на ротационно правителство.

Владислав Панев не знае и дали Христо Иванов е говорил с лидера на ДПС Мустафа Карадайъ за конституционно мнозинство.

Дори и да се водят такива разговори, заместник-председателят на парламентарната група на ПП-ДБ не вижда нищо скандално в това.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts