| | | | |

ИЗМАМА: ДБ се хвали с детска градина в София, разширена от Фандъкова

“Навръх Деня на детето (1 юни) предстои официалното откриване на разширената 192-а детска градина “Лозичка” в “Лозенец”. Разширението, което е с размерите на една обичайна детска градина, е за 6 групи (около 150 деца).

“Разширението е първото от планираните три разширения на детски градини в “Лозенец”. Много съм щастлив, че успяхме да се справим изключително кратки срокове и да осигурим така нужните за района допълнителни места”, заяви районният кмет Константин Павлов.”

Това се съобщава в официално прессъобщение на ДБ, разпратено до медиите. Публикувано в БНР вчера в 13:07 час, пише Трибюн бг.

Прессъобщението на ДБ е изключително подвеждащо по няколко причини:

Детска градина “Лозичка” се намира на улица “Розова долина 12А” е надстроена с един етаж за една детска група, като възложител е кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.

Фактологията е записана в Удостоверението за въвеждане в експлоатация, разпоредена в началото на месец май тази година. Но това не е споменато по никакъв начин в прессъобщението.

Защо от “Демократична България” твърдят, че става въпрос едва ли не за цяла нова детска градина за 6 групи-след като в документите на обекта е изрично посочено, че става въпрос за надстройка на един етаж за ЕДНА детска група.

Наша проверка показа, че след разширението детска градина “Лозичка” ще може да приеме общо 150 деца, а не допълнително 150 деца-както съобщават от ДБ.

Въпросната детска градина, която е разширена, е построена преди повече от половин век-и ДБ нямат никаква заслуга за това.

Опитват ли се от ДБ манипулират в своя полза фактите на гърба на децата в София, за да получат политически дивиденти на местните избори тази година?

Какви лични заслуги имат ДБ за развитието на София и на кварталите, които управляват в последните 4 години? Освен, че се подиграха с над 100 000 жители на район “Красно село”…

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts