| | | | |

Примката се затяга! Обявиха за издирване Пепи Еврото

Петьо Петров, бивш шеф на столичното следствие, известен като Пепи Еврото, е обявен за издирване от МВР.

Вчера той бе търсен при акция на ведомството и прокуратурата в известен столичен ресторант и в дома си, но не бе открит.

Заведението е на Рамзиг Чакърян – Ами, свързван с войната срещу убития в РЮА Красимир Каменов – Къро. Той също не бе открит. Смята се, че е в чужбина.

Името на Петьо Петров се свързва със скандала “Осемте джуджета”. Той обаче не е издирван заради него.

Късно снощи екипи на Специализирания отряд за борба с тероризма и на прокуратурата са влезли в известен столичен ресторант в кв. “Драгалевци”, за да търсят Еврото и Ами.

Според БНТ Пепи Еврото е избягал от мястото, като под ресторанта са открити множество подземни изходи. В близост се е намирал и неговият офис.

Тази сутрин управителят на заведението потвърди за акцията, но посочи, че в ресторанта му не е влизала полиция. Към имота обаче има множество входове и изходи, включително и за коли.

Няма задържани при операцията, обяви главният секретар на МВР Петър Тодоров. Той обаче отказа каквито и да е подробности за акцията.

“Под надзора на Софийска градска прокуратура, изпълнявайки тяхното постановление, бяха извършени процесуално-следствени действия на няколко адреса. Няма да коментирам относно самите процесуално-следствени действия, нито лицата, спрямо които са извършени те”, каза Тодоров.

Преди четири дни лично вътрешният министър Иван Демерджиев обяви, че със заповед на главния секретар на МВР е започнала специална операция в цялата страна срещу представители на престъпния свят, които са способни на престъпления като убийството на Къро.

МВР е предприело действия по официални канали да придобие цялата информация по случая с разстрела.

“Имаме уверение, че ще бъде допуснат наш представител, който да се запознае с разследването”, добави тогава Демерджиев.

Той припомни, че през 2018 г. в РЮА е имало сходно убийство на български гражданин и неговата съпруга. Изяснява се дали има връзка между двете престъпления.

Министърът намекна още, че убитият Къро е бил общ враг на “политици и магистрати, които сега воюват”.

“Тези хора дължат обяснение как и защо се стигна до убийството на този човек. Ясно е за кого говоря”, посочи Демерджиев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts