| | | | |

Нов СКАНДАЛ! Мирослав Ненков подаде оставка от Военна болница, запушили му устата!

“Подадох си оставката от Военна болница, защото ми забраниха да изказвам мнението си.”

Бившият здравен министър д-р Мирослав Ненков е подал оставка от Военномедицинска академия (ВМА), след като е приканен от директора на болничното заведение ген. проф. Венцислав Мутафчийски да прекрати медийните си изяви.

Това заяви самият д-р Ненков, който е анестезиолог в интервю пред Дарик радио.

“Подадох оставката си от Военна болница, защото ми забраниха да изказвам мнението си.

Лиших се от това сам, за да имам правото да кажа, че нашият президент прилича на руски генерал, че премиерът Борисов е манипулатор, че главният прокурор е слаб актьор – неща, които аз мисля”, заяви бившият здравен министър.

По неговите думи директорът на ВМА – ген. Мутафчийски, смята, че интервюта на д-р Ненков уронват авторитета на болницата.

Самият лекар обаче подчертава, че изявите му в медиите са в извънработно време, а опитите за контрол над мнението му, когато не изпълнява задълженията си на лекар, са нарушаване на свободата на словото.

“Аз не бих могъл да бъда изразител на каквато и да е позиция на ВМА, защото аз там съм никой, аз съм редови лекар”, категоричен е д-р Ненков.

Той изрази подозрения, че генерал-майор Мутафчийски е бил притиснат от “чиновник в държавна институция” да наложи цензура сред служителите си.

“Отношението към свободата на изразяване е като това заместник-главният прокурор да се притеснява, че главният прокурор може да го убие”, заявява Ненков.

Началникът на ВМА, който е военен, се назначава на длъжност от президента и върховен главнокомандващ.

Директорът на Военна болница се избира по правило след конкурс, но назначението идва от държавния глава след предложение от правителството, което пък се прави от военния министър.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts